Monday, 19 December 2011

bila entah nak kuar..

assalamualaikum...=)




heyy ape khabar boyyyz and girlzz sekalian..hehe..=)
i miss u all..hehe..

ok la buat masa sekarang nie aku dah jarang nak update entry baru kat sini..hehehe...sorryy to all my readers..=)
bukan ape, masa sekarang nie aku rasa jantung aku nie cam laju je die berdenjut...hehe
biase la, aku kan student..so, korang paham-paham la ape yang biasenye student2 tunggu bila habis exam kan..hehe..




oohhhhh Noo!!!...mengeletar badan aku bila nampak perkataan "result" dan sekarang nie mak aku sendiri dah sibok nak tanya pasal results aku yang tak kuar-kuar lagi nie..hehe


ok la..jari-jemari aku pon dah terketar-ketar nak taip entry nie..hehehe

ooorrriittee..tata

salam..=)


p/s...aku harap dapat copa sem nie..aminn..=)

Saturday, 3 December 2011

Rindu Awak Jugak...(;

assalamualaikum...

Hello boyyzz and cute girlzzz..(;


Malam nie, aku tak berapa pasti kenapa tiba-tiba aku rindu giler kat seseorang yang dah bertahun aku tak jumpe...

miss u like crazy..hehe (;


fuuhhhhhhh...bila la jodoh nak pertemukan aku and die nie..hahhahaha...ooopppppssss, terlupa pulak aku nak bagi tau yang aku rindu kat sape?hehe..korang rasa aku rindu kat sape??? cer teka..hehe=p
kat boyfrendz!...what???..iissssshhhh, tak la mana ade..teeetttttttttt..amat-amat salah!.(bahaya tu).hehe

Aku sebenarnya rindu kat kawan lama aku kat KPMPB..hehehe..teramat-amat sangat rindu..
siape namanya???...sabar-sabar aku nak bagi tau la nie, nama penuh kawan baik aku nie, SITI HAJAR MOHD YUSOF...

sebenarnya, aku baru je dikipas oleh beliau di dalam blog simple story by siti hajar...wakakakakakaka, 
first time nie, kena kipas oleh rakan blogger..pewwiitttt2..ape lagi, dengan segala hormatnye aku nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kawan baikku kerana berjaya mengipas aku akhirnya..wakakakaka..=p..( tergedik pulak aku nie, sorrryyy)

okkkk..sekarang untuk menjawab segala soalan sejuk+banjir beliau...kenape soalan sejuk+banjir???..aiiittt, nie pon korang nak tanya?, okkk la aku jawap, aku cakap solan sejuk+banjir sebab sekarang aku tengah sejuk sebab kajang selalu hujan sejak kebelakangan nie and aku cakap banjir sebab kajang sememangnya banjir semalam..wakakakakaka..=p


oorriiteeeee, soalan sejuk+banjir blog simple story by siti hajar...hehe

1) kenapa ms.M tak turun BP??
ookkk la, aku jawab..sebabnya BP jauh and aku tak ada lesen untuk memandu kereta..kenapa tak naik bas?? bukan taknak tapi aku seorang anak dara and gadis yang terlalu muda lagipon macam la mama aku nak lepaskan aku sorang-sorang pergi BP tanpa seorang teman kot..hehehe..tapi tak pe, nanti bila aku dah ade lesen, insyaallah aku akan sampai jugak kat BP tu..hehehe..promise..;)

2)Ms.M lupakan beliau?
jawapannya amat-amat salah...tidak terlintas langsung untuk sesaat aku melupakan semua kawan baik aku.buktinya, walaupun hpon aku baru je hilang tapi no.lama sahabat lama masih lagi aku simpan kat dalam sepucuk surat yang terakhir sebelum kitaorg berpisah time tu...=)

3) Ms.M happy ke tak semasa berada dirumah beliau?
jawapannnyyaa..yyeeesssss!! aku happy giler time tu, tak pernah aku rasa gembira seperti itu..sekali lagi terima kasih sahabat baikku..terima kasih juga kepada keluarganya yang sememangnya baik dan bersopan santun melayan tetamu seperti aku nie...TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK..
jasamu akan aku kenang sahabatku, siti hajar...hehehe

4) nafsu Ms.M kuat ke???
fuhhhhhhh, nie ape punya soalan la..tettttttt...jangan salah faham, maksud sebenar pemilik blog story simple by siti hajar nie eeaaaa....fuhhhhhh, sememangnya perempuan ade banyak 9 nafsu 1 akal..so, maybe orr yesss nafsu aku kuat bila pergi shopppiinggg...hehehe. (pergi shopping je tau, yg lain tak)..=p
sebab hobi aku suka pergi shoppinggg time aku streesssss..hehehe..=)

5) untung Ms.M dapat makan masakan mama and mak cik beliau?
hahahahaha...nie soalan jealous ke??..wakakakakaka...jawapannyee, yyyyeessss teramat-amat untung sekali diriku ini..aaiiiiii siti hajar tak kan jealous kot?..hehehe =p
terima kasih sekali lagi kepada mama and makcik siti hajar yang telah masak makanan yang begitu sedap sekali time aku datang rumah siti hajar nie..thanks ..=)




Fuuuuhhhhhh, lega akhirnya habis jugak kesemua soalan sejuk+banjir daripada blog simple story by siti hajar nie aku jawappp..hehehe..alhamdulillah..=)



ok, la sampai sini je la aku update blog cyg aku nie..nnti ade masa anje update lagi eeaaaa...cewwwwaaahhh anje gitu..=p (soorryyy terlebih sudah)


tata..salam..=)


p/s...wahai sahabat, tak pernah aku melupakanmu walaupun di tikar solatku, aku mendoakan kejayaanmu..aminnnn..=)





Thursday, 24 November 2011

sape curi???

assalammualaikum...
helllooo hensem boy n beautiful girlzzz.

..fuuhhhhhh rsenye dh lama aku tak update entry baru kat blog aku nie..maaf ye, sejak kebelakangan nie aku BZ sikit dengan rutin seharian sebagai seorg pelajar..hehehe
sekarang baru aku free sikit, bab dh lepas exam..hehehe

nice..=)



okkkk la, aku nak citer sikit nie, sepanjang aku tak update blog nie, macam-macam yang berlaku kat aku..
salah satunye, kejadian hpon kesayangan aku hilang..=(
aku sedih giler bila benda yg aku sayang hilang, ye la hpon kan? spe x syg..hehehe..betul x?..=)

fuuhhhhhh, kalau aq dpt org yg curi hpon aq, siap die aq kerjakan..jgn ingt aku nk halalkn aset yg berharga dan yg pling aku cyg cmtu je!!!..huhuhu..serious aku rase sedih giler..=(

sekarang nie aku pakai hpon yg lme..memang dh susah giler n senggara giler bila aq taip msg je asyikk salah huruf .maklumlah selama nie keypet hpon aku yg satu-satu huruf macam kt laptop nie...hehe, sekrg nie hpon aq ade 3 huruf dlm satu keypet..huhuhu..

aku terpakse la belajar susah untuk taip msg skrg, maaf eeaaa kawan-kawan aku bab aku balas msg lmbat..hehehe..tapi, seriously bila ade msg masuk aku rase sedih gilerr bab aku asyikk teringatkn hpon lama aku..huhuhu..

apabila org call pon aku sedih, bab bunyi ringging tone aku dh xmcm dulu lagi..kalau dulu hpon aku de lagu beautiful soul..hehehe..(cntoh lgu kt bwh nie)


aku rindu gilerrr kt lagu nie...=(

lagipon lagu and hpon nie, kakak aku yang bagi..tu la sebab aku sedih gilerr..susah betul la aku nak terima kenyataan hpon aku dh hilang nie...huhuhu..=(

k la..nnti kalau pnjang-panjang entry nie, aku tkut air mata aku penuh kat lappy aq..hehe



p/s...jaga barang elok-elok...maaf eeaaa kakak ku cyg..huhuhu


Friday, 23 September 2011

kenangan KEK!!..

assalammualaikum..=)


Hello, heeyyyyy korang semua..rindu kat i tak?..cewahhhhh, tetiba aku jdi gedik sebentar..=p

PERHATIAN-PERHATIAN...


aku nak tanye nie, dalam hidup korang misti pernah makan kek kan? or even yang tak suka kek pon pernah lihat kek kan?..tipulah kalau korang jawap "TAK" sebab kalau korang pergi majlis happy birthday kawan or majlis kawin sanak saudara korang pon misti ade kek kan...hehe..tak baik tipu dosa..=p
ok la sebenar-benarnye soalan yang aku nak tanye korang adelah '' apekah perkara yg anda tak dapat lupakan bila teringatkn kek?''




hehe..macam pelik je kan aku tanye soalan camnie..tapi aku ade suatu kisah pasal kek yang amat-amat aku tak boleh lupakan sepanjang hidup aku, even kalau aku tengok kek aku misti teringat kenangan lalu..hahahaha

sedapnya...


fuhhhhh, terliur aku tengok gambar kek tu, sedapnya..yummmyyy..ok la, berbalik pada kisah kek yang melucukan dalam hidup aku..hehehee

citernya begini, bulan september lalu, abang aku yang sulung bertunang, so mistilah ade hantaran kan? and hantaran tu tak sahlah kalau takde kek kan?..hehehe...so, bila time nak berbalas hantaran tu kakak aku pegang hantaran yang ade kek sedap and aku pulak pegang apam pokodot yg comel tu..hehehe

ade pe dengan kek???..iissshhhh sabar la dulu, nie la yang aku nak citer nie, time kakak aku nak pakai kasut untuk bawak pulang hantaran wakil perempuan tu..fuuhhhhh part nie la yang aku tak sanggup nak cakap nie..hehehe

sebenarnya...time kakak aku nak pakai kasut tu, time tu jugak kek hantaran yang kakak aku pegang jatuh depan rumah bakal kakak ipar aku..fuuhhhhhh, malu..


camnie muka aku and kakak aku time tu..hihihihi..=)



Hahahahaha...tapi yang aku tak boleh bla, de jugak cameraman yang sempat snap gambar kita orang time tu...hihihi..malu...

nasib baik hantaran tu abang kandung aku sendiri yang punya, takde la rase bersalah sangat-sangat...tapi kesian la kat abang aku, tak dapat rase kek bakal wife die..hehehe..peace..=)

aku rase kenangan kek hantaran jatuh nie aku tak boleh nak lupa, seriously bila aku nampak kek secara automatiknya misti aku ingat kisah nie..hehehe..comeellll je...


ok la, sampai sini je 
de masa aku update lagi eeaaa..hehehe
tatata
salam..=)



p/s....kenape anak dara yang kena pegang hantaran? hehe

Tuesday, 6 September 2011

marry you..just 4u..

assalamualaikum..=)


hey, hello, hai, ape kabar semua?..i miss u all..hehee=p
hari nie, aku x tahu kenape aku suka sangat dengar lagu nie, 
aku suka,suka, suka,suka sangat dengan lagu nie..hehehee..
lagu ape?.nie la yg aku nk gi tau kat korang nie..jom layan dulu lagu nie yeeaa..=)




yeahhhhhh!!.Bruno Mars..yesss!, i do, to marry u brono mars..hahahaaa=)
hanya bruno mars je tau yg i cyg..heheee..cewwaahhhhhhh..
tapi aku memang suka la lagu nie, lirik die sempoi..heheee
kn best kalau nanti bakal husband aku melamar aku die nyanyi lagu ''marry you'' nie kat aku kn romantik kn..hehehe..brulah ade lelaki melayu yg jiwang..hahaha..eehhhh! berangan pulak aku nie, Bf pon xde nk berangankn calon suami pulak..hahahaaa...
aku saje je nk berangan2 ke masa depan..ahahahaha=p..
tapi bagi aku lagu nie memang gilerrrr..tapi aku suka..hehee=)

ape2 pon aku suka la dengan abang bruno mars nie..hehee..dh la hensem..nnti kalau abg cyg i nie melamar i jgn lpe nanyi lagu nie tau..hahaha=p ( menggediikk pulak aq malam2 buta nie..)






ok la i cau cincau dulu..hehee
smile..=)
as''salam...


p/s...ade ke lelaki yg nk melamar aq??..

Wednesday, 31 August 2011

selamat hari rayaaaa...

assalamualaikum...

???..



heyyy blogku cyg n readers yg comel-comel..hehe=)

hari nie dah masuk hari ke-2 kita menyambut hari raya aidilfitri..so, aku nak mintak maaf kat semua readers-readers aku yg comel n hensem nie, dari hujung rambut sampai kaki..maaf kalau ade entry yg wt korang terase or tersinggung..maaf lagi sekali bab aku lambat nk wish hari raya kat korang..sorry ye..hehee..0-0 ok?..hehe=p

ape-ape pon aku berdoa agar korang semua happy-happy je time nk raya nie..untuk adik2 comel pulak jgn main mercun tau nnti terbakar umah..hehe=p..untuk abg2 hensem n kakak2 comel pulak, kalau bawak moto,kereta,lori,bas or whtever la kan, bawak dgn hati2 tau, ingatlah org tersayang..cewwaahhhh..hehe=)

ok la smpai snie je entry aku kali nie..=)
tata
as''salam...


p/s... duit raya utk aku xde ke?..hehe=p

Friday, 19 August 2011

1 minggu lagi!!!

assalamualaikum..

Hello kawan-kawan, i miss u all.(;

malam nie aku rasa bosan-bosan-bosan and tak tau nak wt pe..korg de idea x??..uhhhhhh sebenarnye hari nie and hari-hari yang seterusnya aku sedang membilang-bilang hari, waktu, masa, jam, minit, saat je lagi untuk pulang ke SELANGOR---KAJANG---RUMAH!!!...yahhhoooo,
tak sabar rasanya..;)

kat sini bila kawan-kawan aku bukak je lagu raya, aku misti teringat kat rumah aku..misti bayangkan hari raya pertama kat kampung..syokk habis time tu..part yang paling aku suka time raya bila dapat makan lemang and rendang..heeeeeeee..sedapnya..sebab ape aku ske??..sebab lemang tu aku hanya dapat makan time raya je..hahaaaaa, hari lain susah nk cari lemang..betul x?..heheeee..kalau betul cpat kentut..hahahahaa=p

R.I.N.D.U....tolong!!..aku merindui selangor, kajang,n rumah aku..ohhhhh tidak!..cmne nie??ape? terjun bangunan KLCC? ammboiii..idea terlampau bernas nie..hahahahaaa =p..ade sesiapa nak cuba idea giler nie x?? aku tak nak bab aku seorang yg beragama islam.. nnti tak pasal-pasal mayat aku tak diterima tanah pulak..ohhhh tidak, subahanallah...mintak dijauhkan..

ape-ape pon minggu depan hari jumaat aku balik selangor...heheheee...SELANGORRR tunggu aku!!...

0okk..smpai snie je..nnti kte jmpe lgi ye..miss u..


=)





Sunday, 14 August 2011

R I N D U ....

assalamualaikum..


hello blog and readers yg comel..(;

malam nie aku rasa R. I. N. D .U
tak tahu kat sape..entahlah..
aku rasa kat orang yang jauh kot, or maybe kat orang yang dah lama hilang or menghilang dlm dunia aku kot...eeeemmmmmm, malam-malam pon aku nie still nak merapu n merepek lagi..hahaaaaaaa..jgn nak menggedik la blogger ungu violet!..ececeecceehhh....=p

adoiiiiii... malam nie aku baru je abis wat report and statistic...wwwaahhhhhhh..rajinnye..heheeeee
aku nak bagi tau korang rahsia nie..heheeeee..
aku nak cakap yang aku akan balik ke selangor---kajang---umah---minggu DEPAN..yahhhh000000..
bestnye...tak sabar aku nak balik..hahaaaaaa
so, sekarang nie aku jadi budak yg tengah menghitung hari je lagi untuk PULANG!!!!...
(;

p/s...senyummmmm..=)



Friday, 12 August 2011

smile..=)

assalamualaikum..

kalau aku ade sayap..misti best dpt fly..heheee




hello blog comel and readers..hehehee.


hari nie aku memang penat giler bab hari nie aku pergi shopping kat jusco, bab esok kolej aku de wat berbuka kat hotel MITC..heheeee. program nie hanye untuk budak sem 2 and 4 je, memang diwajibkan...so, aku dengan kawan-kawan aku pon excited la nak pergi..heheeee
bab tu kitaorg pergi shopping, maklumlah nak bergaya esok..heeeeee.

aku just beli seluar je..bab seluar aku semua tinggal kat umah..hehe, so terpaksa la aku beli..emmm, penat jugak shopping time bulan pose nie, tadi time jalan-jalan rase macam nak bukak je pose bab kehausan sgt..tapi syg pulak..tak baik!!..heeheeee..pose2 jgn x pose..=p

ok la aku nak tido la blog syg..esok aku nak pergi hotel 5 star..hahahaaaa..jgn jelz, x baik!,nanti batal pose..wakakakaaaaa..=p


nite.............=)
salam.



Saturday, 6 August 2011

DUgAaNnnn!!!.....

assalamualaikum...

comel je kan???




hello blogger and readers yang comel-comel..=)

hari nie Mood rasa nak marah je akibat daripada kejadian yang menimpa aku masa nak berpuka puasa kat gerai luar tadi...uuhhhhhhh, sabar je la aku hari nie!

kisah nie bermula pada pukul 6.55 minit petang..waktu nie aku dengan kawan-kawan aku baru sampai kat jalan besar, tapi masa tu kitaorang dah planning dah nak makan kat kopitiam..tapi bila kitaorang sampai je ...aLamaK!!! kopitiam HARI NIE TUTUP!!!...suatu dugaan menimpa aku..heheheee..kempunan nak makan otak-otak kat kopitiam..=(

so, lepas tu pulak kteorang ingat nak buka pose kat gerai ABBAS tapi gerai ABBAS tu tak berape sodap sangat la..so, aku dgn kawan2 aku pon planning makan kat gerai nasi ayam yang dekat hujung sekali..gerai kat situ, makanan die sedap tapi mahal sikit..tapi nak wat macam mana dah terpaksa..macam biase la kan bila customer duduk je misti ade org yg take order kan?..so kteorng pon order la air dulu..tapi bila part makanan pulak abg yg take order tu cakap nasi ayam tinggal satu je lagi...jadi nak tak nak kitaorang pon terpakse la blaaaaaaaa!!!....

aku duk tengok jam mase tu dah pukul 7.15 malam..lagi 10 minit je nak bukak pose..so, dengan langkah yang laju lagi cepat kitaorang pon terpakse lah makan kat kedai ABBAS tadi...kteorg pon pilih la tempat duduk yg betol2 kosong..heheeee..ye la, x kn nk duduk tempat org kan??..so, kte org pon dgn sepantas kilat duduk kt meja yg kosong n terus je panggil take order..korang tau x??heheeee..lpe plak misti la x tau kn..nie yg aq nk membebel panjang-panjang kat blog nie..heheee..ble yg take order tu smpai je, aku ingatkan die nak ambil order kitaorg tapi hempeh!!..die gi halau kitaorg..alasannya meja yg kitaorg duduk tu dh ditempah..memang macam sHiT!!!.kalau dah tempah kenape tak cakap awal-awal lagi time kitaorg nk duduk kt situ??..boleh pulak die suruh kitaorg ambil meja yg dekat longkang tu .layanan macam $$%**###...eeeeeee, aku rasa mase tu nak je bagi kasut, stoking, penumpuk, pelempang kat muka die!!..tapi mase tu kitaorg dh tak de pilihan and lagipon mase tu dh nk bukak pose, so, kitaorg pon dengan muka yg malu + marah gi la ambik tempat kt tepi $%**###!..( nasib baik hari tu aku pose )..heheee..sabar-sabar...

pastu azan pon berkumandang, aku tengok customer yg datang n lepak kat kedai ABBAS nie dari tadi tak dapat makanan dieorg?..ape kes!..aku dengan kawan aku nie lagi la jgn harap nak dapat makanan depan mata, air pon kitaorg tak dpt lagi time tu...adooiiii!!..setahu aku, tadi aku hanya order air kosong je!..tak kan susah sgt nak buat air kosong?..kalau air tu diimport maybe la kot..eeeeeeeeee..time nie aku dah meluat dah nak duduk kat kedai ABBAS nie lama-lama..dah la aku tak bukak pose lagi nie..silap2 nnti batal pose aku..last2 dengan ketidaksabaran aku ( aku memang jenis yg cpt marah sikit, sorry!), AKU terus je bla and tinggalkn kedai ABBAS tu!!..hahaaaa..padan muka..rasenya memang patut pon customer lari..bila time aku nak bla dari kedai tu kn..aku ternampak ramai dah customer yg angkat kaki untuk meninggalkn gerai ABBAS tu..maybe sebab lembab sgt buat keja!macam siput!aku rase nie last aq makan kat gerai ABBAS  nie..pasnie jgn harap aq nk duduk and jejak kaki kat gerai ABBAS lagi..menyampah!!..

aku pon dengan rase marah, terus je duduk kat gerai hujung sekali yg tak pernah ade org makn kat situ..yg sememangnya aku tak tau kenapa gerai kt siti takde customer...so, bila smpai je..aku terus je order nasi kosong+ tomyam ayam dengan air laici...tak smpai 10 minit makanan aku smpai..aku tengok macam sedap je , maklumlah malam tadi aku sahur pukul 12.00 tengah malam..mistila lapar kan?..bila aku rase kuah tomyam tu..alammmakkkkkk!! kenape tawar nie??..tak sedap langsung! patut la takde customer yg nak datang..baru aku tau..heheheheeee..sumpah pas nie aq taknak gi lagi kedai nie!..heheee..=p

ok la smpai snie je..lain hari aq post entry yg hot lgi...tata


cun..



p/s...indu pulak kt umah...heheheeeee

Sunday, 31 July 2011

esoKkkk Puasa!!!

salam...=)








hello boyz and girlz...
esok dah mula berpuase, aku nak ucapkn selamat berpuasa kepada seluruh umat ISLAM..
terutama pada lelaki tau..misti puasa penuh..perempuan tak pe ade sebab kalau puasa x penuh..heheheeeee...(paham2 je la ye)..=p

mood?


cakap pasal mood..aku rase mood aku time nie sedih sangat, bab puasa pertama aku tak dapat nak bersahur and berbuka puasa dengan family aku..
terpaksela aku bersahur n bukak pose dgn kawan2 aku kat hostel nie...heheee  =)


HIdup misti diteruskan..=)..




p/s...aq tgah pikir nk mkn ape time sahur nanti..ade cadangan??..



indu pulak kt SELANGOR, KAJANG and FAMILY aku..heheheeeee...


salam...=)

Friday, 22 July 2011

blogger sakit..

salam...

cool...




hello boyz , girlz and blog aku yang comel nie..=)

hari nie aku rasa badan aku tak sihat sangat-sangat..agak-agak kenape ye??..maybe rindu kat SELANGOR, KAJANG, kot or lebih tepat lagi rindu kat family..hahaaa..=)

hari selasa hari tu aku demam..lepas makan panadol dah baik dah, hari nie aku batok+ sakit tekak pulak tu..
heheeeeee..nie semua dugaan..

setahu aku apabila kita sakit, maknenya ALLAH nak menghapuskan dosa-dosa kecil kita..betol tak?..kalau salah tolang bagi tau ye..=)








ok la..sampai sini je ye..nak sleep dah..=)..nite..as''salam.


p/s...untunglah...=p

Friday, 15 July 2011

hari special aku..=)

nk kek!!..hahaha=p



13.7  hari itu ialah hari yang paling bahagia buat aku..heheeeee..nk tau hari ape??..hari HAPPY BIRTHDAY aku yang ke-19..hahaaaa ( muda lagi kn..) =)

nie aku nak citer sikit time tepat jam 12.00 tgah mlam pda 13.7 hari tu..nak dgar tak??..tak nak? kenape pulak?..nak dengar ke tak nak ke aku nak citer gak..heheeee..klau yang tak nak bace story aku nie tutup hidung..hahahaaaa..=p

tepat 12.00 tgah malam je kawan-kawan aku terus serang aku siap baling bedak lagi..comel kan?..heheheeee..wangi betul aku tengah-tengah malam. tak payah aku pakai losen lagi malam tu bab memang dah wangi pon..hehehe..=p

pastu pulak ade kawan aku yang bagi hadiah kat aku..comel je kawan aku nie..heheeee..thanks friendzz lov u all =)..

tapi secara keseluruhan memang best sangat sambut birthday aku tahun nie walaupun first time tak de seorang lelaki yang bergelar '' kekasih '' yang wish birthday aku..hahahaaa..tpi x pe aku still happy..=)


ok la aku nak off dah..jumpe lgi..salam..=)

p/s..esok kluar tengok harry potter..hahaaaa..jom serbu panggung sok.heeeee=p


thanks kepada yang ''mengwish'' birthday aku..syg korang semua..=)

Monday, 4 July 2011

jumpa lagi!!!!





HELLO BOYZ AND GIRLZ


semalam aku on9 facebook and than aku terjumpa lagi sorang kawan aku mase kat sekolah Rendah!..hahahaaa..sepanjang bulan nie asyik jumpa kawan lama je kn? tapi syukur pada ALLAH bab ketemukan aku kembali dengan kawan lama aku..happy gilerr walaupon aku jumpa dieorang kat facebook je..hehehe..harap satu hari nanti dapat jumpa dekat alam reality ye kawan-kawanku.hehe


cam mane boleh jumpa??..hehehee..ok la..al-kisahnya begini ade la kawan aku nie mase kat sekolah rendah dulu add kan name aku kat EX-SKJB 1 2004.hehe..dari situ la aku jumpa kawan aku semua!..best giler kot jumpa kawan lame...terima kasih kepada kawan aku yang add aku kat group tu dan yang mengcreate group tu..heheheeee..terima kasih..=)


Tapi seriously aku tengok muka-muka kawan aku dah lain..semuanye dah jambu and cun melecun dah..hehehe..sekarang nie aku rase memori mase kecik-kecik dulu tengah proses..jenuh aku nak ingat kembali masa dulu-dulu..heheheeee..=p


pastu semalam aku dok on9 pastu aku terjumpa muka kawan aku kat youtube!..dah keluar kat majalah3 dah kawan aku nie and dah berjaya dah..korang tak caya??..tgok kat bawah nie.


rugi aku tak tengok kat TV time nie..btw, tahniah kawanku..=)


ok la sampai sini je ye..as''salam


p/s...hari rabu aku kena balik kolej la pulak!..adoii malas betul la..cyaiyok-cyaiyookk..=)


Saturday, 2 July 2011

teRjuMpA SeSeOrAnG



SEXY





HELLO BOYZ AND GIRLZ..


Hari nie aku nak citer sikit kat korang semalam aku jumpa seseorang yang memang aku tak sangka akan tersempak dengan die..Artis??..iisssshhh tak lah, bukan artis tapi kawan lama aku masa kat sekolah menengah..lelaki ke perempuan??..hehe.mistilah lelaki.

Semalam aku pergi MYDIN and ECONSAVE kat kajang tu, bukan ape aku pergi sana untuk beli keperluan balik kolej aku nanti..aku hanya beli sabun and makanan aku je kat sana..hehehe.

Aku jumpa mamat tu bukan dekat MYDIN tapi dekat ECONSAVE kajang..hehehe..masa tu kakak aku yang nampak mamat tu..pastu kakak aku nie terkejut la kan,and die terus je bagi tau aku..masa tu aku rasa macam tak percaya beb! mamat tu pergi ECONSAVE! hehe..

nak tau kenapa aku tak percaya mamat tu pergi ECONSAVE? sebabnya die tu anak orang kaya..tak main la beli barang kat ECONSAVE kan..tapi aku tak kisah pon sebab setahu aku walaupun die anak orang kaya tapi die cukup bersedarhana..aku cukup suka dengan cara die..cewwwwaahhh..=p

lepas tu aku nak  kepastian aku pon intai-intai la mamat nie kan..hehe..SAH!! memang die..nasib baik mamat tu tak nampak aku..hehee..tapi kalau die nampak aku korang rase mamat tu kenal aku lagi ke tak??=p 

Tapi dari pandangan jauh aku tengok mamat tu memang tak berubah! muzik and headphones kat telinga tu memang tak dapat nak dipisahkan..macam irama dan lagu..cewwaahhhh..tapi memang mamat nie minat muzik pon sejak sekolah menengah..macam mana aku tau???..mistilah aku tau aku kan kawan dengan mamat nie mase sekolah menengah..=p

Lepas tu, aku terus je ajak mak aku cepat-cepat balik.takut nanti bertembung dengan mamat nie pulak! mati aku..hehehe..tapi kalau bertembung ape salahnya kan..haha.=p



ok la, cerita dah habis dah! nanti kalau aku ade mase aku update lagi ye..tata..=)
as'' salam..


p/s....terima kasih mak and abah bab beli semua kelengkapan adik untuk masuk kolej !..

Friday, 1 July 2011

DisLiKe!!!




HELLO BLOGGER'S and READER'S.

Hari nie aku nak Lists perkara yang aku memang-memang tak suke!!!..so korang layan la ye bab aku nie suke merepek, merapu..hehehe

  • aku betul-betul tak suka kalau orang usik privacy aku!..maybe korang tak tau selama nie ape privacy aku kan?..ok la sekarang nie aku bagi tau kat korang..privacy aku ade dua bende je yang aku sayang sangat and kalau rosak aku akan menangis giler-giler..iaitu laptop aku and hpon aku..hah! dua-dua barang nie aku rasa sayang sangat sebab mahal!.and aku tak suka kalau orang pegang privacy aku tanpa keizinan aku terlebih dahulu!(harap maklum)..cerewet??..x aku bukan la cerewet sangat cuma aku nak pastikan barang yang aku sayang betul-betul terjaga..dah la nak dapatkan laptop and hpon tu punya la payah, lain la kalau korang yang kaya maybe tak kisah kot..kan?? 

  • aku paling-paling tak suka kalau orang nak merajuk dengan aku..hah!! nie memang bab yang paling aku bosan sangat even BF or kawan aku sekalipon aku malas nak pujuk..hahaha..kejam??..aku tak kejam cuma aku nie jenis yang tak tahu nak pujuk-pujuk orang nie..sorry je kalau ade yang terase dengan aku time aku tak pujuk korang..hehehe..bukan tak sayang, cuma tak tahu je..=p

  • aku benci giler kat orang yang cakap putar belit or tipu-tipu aku!..eeeee..memang aku rasa nak lempang je kalau orang yang macam nie..pernah terjadi ke kat aku???..yep pernah terjadi kat aku, and aku juga pernah dapat seorang kawan yang camnie dalam hidup aku!! malang??..bukan aku yang malang lah! orang yang putar belit macam shit!! tu yang malang..hahaha..peace.=D

  • aku tak suka betul kalau orang pinjam harta pusaka aku and tak reti-reti nak pulangkan balik barang aku..ade ke orang camnie???..yep ade!!..so, kepada orang yang macam nie, ubah la perangai tu ye, jangan sampai orang lain tak bagi pinjam barang kat awak sudah!!! i tak tanggungjawab..cewwwaahhhh..=p

  • lagi satu aku tak suka kalau orang yang berlagak sombong kat bumi nie!!.. jealous??..tak langsung! aku nak jealous dengan orang yang macam nie..buat ape? buang masa aku je..kalau kaya maybe aku tak kisah tapi kalau yang tak seberapa tu nak berlagak tak tentu arah..eeeee, baik tak payah la nak menunjuk-nunjuk kat aku!buat semak je mata aku pandang kau!

  • aku tak suka lagi-lagi kalau ade kawan aku tikam aku dari belakang! nie memang dajjal punya kawan la nie kan?..aku layan ko baik-baik nak fitnah-fitnah aku yang lagi baik and suci nie (ayat tak boleh bla)..ape kes?..cer citer pe masalah ko kat aku? kalau tak suka cakap! tak payah nak buat dajjal kat belakang aku pulak!! tapi aku rasa dajjal tu lagi baik dari ko!..hahaha=p

  • ooohhhh aku lupe pulak! aku tak suka betul kalau orang nak paksa aku buat benda yang aku tak suka or memang aku takde mood time tu and korang nak pakse-pakse pulak..ape kes?..dah aku tak suke dah la tak payah la nak pakse-pakse orang..nak buat sendiri!! lagi senang kan?

  • Dan aku paling tak suka kalau lelaki tak pergi solat jumaat!!..eeee menyampah giler dengan lelaki yang macam nie.Dah tau solat jumaat tu WAJIB!! kenapa tak pergi??..alasan busy? ye ke?..ok la korang dah besar kan aku cuma nak tolong ingatkan je..nanti kalau aku membebel panjang-panjang korang kata dosa and pahala masing-masing, kubur lain-lain, Buat ape blogger macam aku nie nak amik tau kan!..ok la fine! lu orang dah besar lu pikir la sendiri ye!.

  • Dan yang terakhir aku memang pantang kalau orang yang tak tahu nak hormat orang tua!!..iiissshhhh kalau ye pon orang tua tu minta sedekah kat kau jangan la korang buat muka macam shit!! at list senyum la, dapat jugak pahala even ko tak nak kasi duit kat orang tua yang mintak sedekah tu..jangan nak sombong pulak ye..belajar la untuk SENYUM DAN HORMATI ORANG YANG LEBIH TUA DARI ANDA!! bak kata iklan kat TV tu "Budi Bahasa Budaya Kita"..ok?.




ok la dah bis dah aku rase penat la pulak aku taip nie..yang terase ape yang aku tulis nie ubah la ye perangai tu!..yg lain aku nak mintak maaf..ok la aku cau cincau dulu ye..as' salam..








p/s----cakap pasal lelaki aku rindu pulak kat kawan aku masa sekolah menengah!..hahahaha..kat mane die menyorok eekkkk??..
and bila la ayah aku nak sampai umah nie??







Nie khas utk kawan aku yang sampai sekarang tengah merajuk kat aku!..entah bila die nak muncul kat hidup aku pon aku tak tahu..aku harap aku dapat jumpa die suatu hari nanti..=D

Wednesday, 29 June 2011

hAri WW...





Hari nie hari WW..hehe..WW tu ape??..WW tu maksudnye wordless wednesday..so, hari nie semua blogger tak tulis panjang-panjang kat blog hanya letak gambar or video je..hehehe..dh paham??..bagus..=D




p/s---so , usaha la sehingga berjaya..kejayaan tak datang bergolek..n one more things u don''t give up..0k..=D

Tuesday, 28 June 2011

dah terkunci hatiku untukmu!!!

hatiku terkunci!!!




as salam and hello blog..




Entah kenape aku rasa nak luahkan segala isi hati aku malam nie kat blog kesayanganku yang comel nie..heheh..so korang layan je la ye...=D


Aku rasa hati aku dah sukar and susah dah sekarang nak bercinta lagi!!..bukan aku menolak cinta pemberian Ilahi, tapi aku rasa malas, penat, letih dengan semua drama cinta yang aku lalui..serik???..yep, maybe..
aku bukan lah seorang hamba ALLAH yang sempurna, aku juga ade kekurangan aku sendiri dan ''kamu'' (bekas ex) pon ade kekurangan sendirikan??..tapi kenapa ''kamu'' ego??..aaarrrrrhhhh biarkan saja sekarang nie aku dengan dunia aku dan ''kamu'' dengan dunia''kamu''.. 

satu je permintaan aku kepada ''kamu''..aku harap ''kamu'' tak muncul lagi di depan aku di alam reality mahupun alam fantasi..bukan aku tak mahu melihat ''kamu'' tapi hati aku sakit bila teringat kisah lalu..
kisah lalu???..ya kisah lalu...kisah dimana ''kamu'' dan aku pernah berkasih!!..tapi hancur berkecai di tengah jalan..

maafkan aku kerana aku seorang wanita yang kurang bersabar dengan kerenahmu ''kamu''
maafkan aku jika aku selalu berkengkar denganmu ''kamu''
maafkan aku jika aku menjadi tak sempurna dimata ''kamu''
maafkan aku jika aku menjadi gedik manja di hadapan ''kamu''
maafkan aku jika aku terkasar bahaasa di hadapan ''kamu''
maafkan aku....''kamu''..maaf..


Dan kini..hati aku sudah berkunci untuk berkasih..bukan tidak pernah aku mencuba untuk mencintai yang lain selepas ''kamu''..ya pernah!!( pengakuan maut)..aku pernah berkasih selepas ''kamu''.
tapi...aku tak boleh mencintai BF aku macam aku mencintai ''kamu''..ya amat sakit sekali jika setiap kali aku bergayut dengan BF aku..aku dibayangi bayangan'' kamu''!!..segalanya tentang ''kamu''.. aku rasa sebak hati aku bila teringatkan ''kamu''..bila teringatkan kenangan ''kita'' dulu, yang dah hancur ditengah jalan..


Dan kini...aku telah berstatus single kembali..hati aku dah tertutup untuk cinta..aku hanya cinta kepada ALLAH sahaja..
entah bila aku akan terbukak hati untuk ''mencintai' insan yang bernama ''lelaki'??..biarlah ALLAH sahaja yang membuka hatiku dan memberi aku jalan yang lurus yakni jalan yang diredhainya..amin.
(aku berserah jodoh ku kepada mu YA ALLAH)




sekarang aku tahu ''kamu'' telah bahagia dengan GF ''kamu''...aku berdoa agar ''kamu'' berjaya sampai ke jinjang pelamin..tapi jika ''kamu'' berkahwin bersama GF ''kamu''..satu saja permintaan aku kepada ''kamu''
tolong jangan bagi aku kad jemputan perkahwinan kamu, bukan aku tidak mahu pergi..tapi aku tak sanggup nak biarkan air mata dan hati aku menangis lagi kerana ''kamu''....maaf...




aku berharap, setelah aku post entry ini aku dapat melupakan ''kamu''..dan kembali senyum setiap masa walaupun dalam hati aku menangis..(hanya ALLAH yg mengetahui)..






p/s..siapalah agaknya insan yang berjaya buka pintu hati aku selepas ''kamu''???..siapalah insan yang ade kunci itu??..hehehe..=p



Monday, 27 June 2011

Siapa sangka, Malaikat Izrail datang, ketika bermain Bola (IPH's video).mp4





p/s..nampak tak..masa dieorang main bola malaikat izrail datang mengambil nyawa...(KEJADIAN BERLAKU DI ARAB SAUDI)
YA ALLAH,
jauhkan lah diriku daripada sakit siratulmaut ya ALLAH, dan lebih baik lagi engkau ambil nyawa ku disaat aku sujud kepadamu didalam solat ya ALLAH..AMIN

Saturday, 25 June 2011

jalaN-JALAN



semalam best giler aku gi shopping kat jalan tunku abdul rahman..hahaha..barang kat sana semua murah-murah..=D

p/s---terima kasih mak n abah bab bawak adik gi jalan-jalan semalam..=)



kaki shopping cam aku..







# semalam pon result aku dh kuar..keputusannya boleh la memuaskan..syukur alhamdulillah..=D
thanks ALLAH..





P/S...HAPPY WEEKEND ..=)

Friday, 24 June 2011

kenapa??




..???????








  • kenapa ko misti hadir dalam hidup aku???
  • kenapa kita bertemu lepas tu kita berpisah???
  • kenapa kita tak boleh bahagia macam pasangan lain???
  • kenapa bila jumpa je misti kita bergadoh???
  • kenapa ko tak yakin yang aku mencintai ko sorang je???
  • kenapa ko suka sangat share minuman dengan aku???
  • kenapa ko ambil hati aku pastu ko hilang???
  • kenapa ko selalu sangat bagi semangat kat aku saat air mata aku gugur ke bumi???
  • kenapa ko selalu sangat nak tengok hpon aku???
  • kenapa ko selalu buat aku marah???
  • kenapa ko nak mik tahu segalanya pasal aku???
  • kenapa ko lupa kenangan kita???
  • kenapa aku tak boleh lupakan ko???
  • kenapa ko suka sangat kat aku???
  • kenapa sampai hati ko lukakan hati aku???
  • kenapa ko kuat cemburu???
  • kenapa??..kenapa..??..kenapa??



p/s..kenapa aku rasa pening kepala sangat nie..=/


Friday, 17 June 2011

aku janji..

salam boyz n girlz sekalian..





hari nie tebiba je aku rasa nak buat sajak untuk mama aku..hehehe
korang layan je la ye..=)



mak, ibu, mama, ummi, and mummy 
itu semua satu panggilan dirimu kepada anakmu,
sungguh tulus hatimu,
menjaga dan memelihara aku,
bagai ditatang minyak yang penuh,

mak, ibu, mama, ummi,and mummy
anakmu ini berjanji akan membalas jasamu,
walaupun anakmu ini tahu jasa seorang ibu sukar untuk dibalas,
tetapi, percayalah aku anakmu akan sentiasa menjagamu pabila dirimu tua kelak..
kerana itu janjiku,

mak, ibu, mama, ummi, and mummy.
aku ini anakmu yang sentiasa menaikkan kemarahanmu kerana kenakalanku,
aku ini anakmu yang sentiasa degil mendengar arahanmu,
aku ini anakmu yang sememangnya nakal,
tapi aku ini anakmu, yang amat-amat menyangimu.
tapi aku ini anakmu, yang tak pernah lupa mendoakanmu selepas solat,
tapi aku ini anakmu, yang tak pernah lupa segala pengorbananmu tehadapku,


mak, ibu, mama, ummi, and mummy
aku ini anakmu, 
berjanji akan menyangimu sampai akhir hayatku
berjanji akan membalas jasamu,
walaupunku tahu tak mampu untuk aku membalasnya,
kerana jasa dan pengorbanan dirimu amat la banyak,
tapi, aku berjanji
akan menjagamu, seperti mana dirimu menjagaku waktu kecil
akan aku sayangi, sepertimana dirimu sayangiku waktu kecil
aku amat-amat menyayangimu,
mak, ibu, mama, ummi and mummy..=)





p/s---saya sayang mak saya..she is my love
..muuuahhhh =)

Monday, 13 June 2011

jumpa kawan lama??



salam girlz and boyz sekalian..
aku nak tanya korang, ape perassan korang kalau jumpa kawan lama yang memang lama sangat la korang tak jumpa, tapi akhirnya korang jumpa die di alam siber?..haaha..misti best kan dpat bertemu dengan kawan lama..

semalam, tiba-tiba terdetik pulak hati nak online facebook malam-malam isnin, selalunya, aku online malam ahad je..tapi disebabkan aku tak tahu nak buat ape malam tadi, tangan aku terus je bukak facebook..hahaha..Aku pon ape lagi pergi la bukak chat book kat bawah tu, manalah tau kawan-kawan aku online ke kan..hehehe..tengah dok chat dengan kawan-kawan aku tetiba je muncul la sorang mamat nie, aku pon tak tahu mana dia muncul..hehehe..dibawaah dialog aku dengan kawan aku yang lama abad aku tak jumpa..layannnn..



kawaan lama : oiii  (melayu n islam lagi)
aku                : yep ( ehhh budak nie x reti bagi salam ke?)
kawan lama    : ko nie budak ex sekolah rendah jalan bukit satu kan?
aku                 : a''ah aku ex sekolah jalan bukit..nape ko kenal aku ke?
kawan lama     : memang la aku kenal ko, ko x kn tak kenal aku kot?
aku           : x.. aku x ingat la, serious aku memang x ingat la, dah berkurun aku tinggalkan sekolah rendah..hehe
kawan lama: it''s ok..eemmm, mybe muka aku dah berubah kot..hehehe
aku:             oohhhhh, muka aku berubah x?
kawan lama: x la bab tu aku kenal ko..hehe



hahaha..aku rasa sampai situ la kot dialog first yang aku ingat, yang selebihnya aku dah lupe..hehehe..tapi best jugak ye akhirnya dapat jugak aku jumpa kawan aku masa sekolah rendah..maybe aku tak ingat sangat muka dia masa kecil tapi nama die aku rasa macam pernah hidup dalam alam realiti aku..hehehe..


akhir sekali aku nak ucapkan, thanks ye shahfiq izham (bukan nama sebenar) bab ingat aku lagi walaupun dah 7 tahun terputus contacts..=)


p/s: terkejut aku dapat jumpa kawan lama, walaupun aku dah tak begitu cam mukanya la..hahahahah






Sunday, 12 June 2011

x tahu malu.!!!

org utan pon tau malu..hehe, manusia???



hey girlzz n boyzz,
hari nie aku nak citer sikit kat korang, apa yang berlaku kat aku semalam. citer nie berkisar tentang x ade sifat malu lagi ke!!!..uhhhh, jom layan..

semalam, lepas aku abis je tonton movie lu pikir la sendiri, tetiba hpon aku berbunyi massages masuk. Aku pon apa lagi gembira la kat  ada orang yang nak msg aku tengah malam..masa tu pukul 1.50 pagi dah, mata aku memang x boleh tido..hehee, tapi bila aku baca massage yang ade kat inbox aku, aku memang terkejut giler dapat massage dari 22121..hehe, die cakap 'no 014******* telah berjaya berkongsi RM5 ke akaun anda"..uuhhhh, aku terperanjat giler, sapa la makhluk tuhan yang baik hati sangat nie sampai bagi aku toup free tengah-tengah malam nie..heheh..nak kata BF aku, x mungkin la bab aku memang x de BF pon..hehehe..so aku pon ambil la keputusan untuk msg orang yang bagi aku toup free nie pagi esok bab aku pon tengah mengantuk..zzzzzzzzzz



keesokan paginya, lepas aku solat subuh, aku terus capai hpon aku dan aku tanya die seperti dialog dibawah

aku:    hello, selamat pagi. I rasa U nie salah share toup la..u nie sapa??(aku x guna salam, bab aku x tau org           
          nie islam or not..)

si toup free:  salam, aahh sya shamsul (bukan nama sebenar) .memang tersalah share sebenarnya.maaf, awak          
                     sapa? dimana? saya di alor setar.
aku: wasalam oohhhh, so u nak balik ke kredit RM5 nie, kalau nak i boleh bagi sekarang..

si toup free:   x yahlah , nak buat camne(eeellleehhh, buat-buat baik la tu)..awak sapa, boleh berkenalan??..       
                    (lelaki miang)
  


uuhhhh..si toup free oii, kalau nak mengorat pon jangan la umpan duit-duit nie, ingat perempuan macam aku nie tergiler duit lelaki ke?..aku memang geram giler dengan mamat toup free nie..pastu aku terus dail *100# untuk masukkan share toup kat akaun die balik..puas hati aku, n than, die terus call aku, tanya nama la, tanya tempat tinggal aku la, tanya aku nie belajar kat mana, n macam-macam la lagi, macam polis je, tapi semua soalan aku jawap'' lu pikir la sendiri'..hahaha ( amat-amat kurang ajar)..uuhhhh, bukan aku nak kurang ajar tapi memang patot pun aku cakap camtu, iisshhh, cik abag toup free oii!!, aku dah bagi balik toup ko so ,jgn la ganggu aku!!..hehehe..ape ko ingat dengan duit yang ko toup kan aku tu ko boleh aww-aww ke dengan aku??..sorry ye wahai lelaki aku bukan seperti itu..maruah aku tinggi nilainya,,=)
  


so, aku nak tanya, wahai lelaki kat luar tu, korang nie x de maruah ke?? dekat mana u all letak maruah u?? x malu ke?..perempuan dah ludah u jilat??..lu pikir la sendiri ye...






p/s---untuk abg toup free, u salah org la nak awww-awww, i bukan perempuan yang makan duit orang terutamanya lelaki macam u.. x tahu malu ke???