Sunday, 31 July 2011

esoKkkk Puasa!!!

salam...=)








hello boyz and girlz...
esok dah mula berpuase, aku nak ucapkn selamat berpuasa kepada seluruh umat ISLAM..
terutama pada lelaki tau..misti puasa penuh..perempuan tak pe ade sebab kalau puasa x penuh..heheheeeee...(paham2 je la ye)..=p

mood?


cakap pasal mood..aku rase mood aku time nie sedih sangat, bab puasa pertama aku tak dapat nak bersahur and berbuka puasa dengan family aku..
terpaksela aku bersahur n bukak pose dgn kawan2 aku kat hostel nie...heheee  =)


HIdup misti diteruskan..=)..




p/s...aq tgah pikir nk mkn ape time sahur nanti..ade cadangan??..



indu pulak kt SELANGOR, KAJANG and FAMILY aku..heheheeeee...


salam...=)

Friday, 22 July 2011

blogger sakit..

salam...

cool...




hello boyz , girlz and blog aku yang comel nie..=)

hari nie aku rasa badan aku tak sihat sangat-sangat..agak-agak kenape ye??..maybe rindu kat SELANGOR, KAJANG, kot or lebih tepat lagi rindu kat family..hahaaa..=)

hari selasa hari tu aku demam..lepas makan panadol dah baik dah, hari nie aku batok+ sakit tekak pulak tu..
heheeeeee..nie semua dugaan..

setahu aku apabila kita sakit, maknenya ALLAH nak menghapuskan dosa-dosa kecil kita..betol tak?..kalau salah tolang bagi tau ye..=)








ok la..sampai sini je ye..nak sleep dah..=)..nite..as''salam.


p/s...untunglah...=p

Friday, 15 July 2011

hari special aku..=)

nk kek!!..hahaha=p



13.7  hari itu ialah hari yang paling bahagia buat aku..heheeeee..nk tau hari ape??..hari HAPPY BIRTHDAY aku yang ke-19..hahaaaa ( muda lagi kn..) =)

nie aku nak citer sikit time tepat jam 12.00 tgah mlam pda 13.7 hari tu..nak dgar tak??..tak nak? kenape pulak?..nak dengar ke tak nak ke aku nak citer gak..heheeee..klau yang tak nak bace story aku nie tutup hidung..hahahaaaa..=p

tepat 12.00 tgah malam je kawan-kawan aku terus serang aku siap baling bedak lagi..comel kan?..heheheeee..wangi betul aku tengah-tengah malam. tak payah aku pakai losen lagi malam tu bab memang dah wangi pon..hehehe..=p

pastu pulak ade kawan aku yang bagi hadiah kat aku..comel je kawan aku nie..heheeee..thanks friendzz lov u all =)..

tapi secara keseluruhan memang best sangat sambut birthday aku tahun nie walaupun first time tak de seorang lelaki yang bergelar '' kekasih '' yang wish birthday aku..hahahaaa..tpi x pe aku still happy..=)


ok la aku nak off dah..jumpe lgi..salam..=)

p/s..esok kluar tengok harry potter..hahaaaa..jom serbu panggung sok.heeeee=p


thanks kepada yang ''mengwish'' birthday aku..syg korang semua..=)

Monday, 4 July 2011

jumpa lagi!!!!





HELLO BOYZ AND GIRLZ


semalam aku on9 facebook and than aku terjumpa lagi sorang kawan aku mase kat sekolah Rendah!..hahahaaa..sepanjang bulan nie asyik jumpa kawan lama je kn? tapi syukur pada ALLAH bab ketemukan aku kembali dengan kawan lama aku..happy gilerr walaupon aku jumpa dieorang kat facebook je..hehehe..harap satu hari nanti dapat jumpa dekat alam reality ye kawan-kawanku.hehe


cam mane boleh jumpa??..hehehee..ok la..al-kisahnya begini ade la kawan aku nie mase kat sekolah rendah dulu add kan name aku kat EX-SKJB 1 2004.hehe..dari situ la aku jumpa kawan aku semua!..best giler kot jumpa kawan lame...terima kasih kepada kawan aku yang add aku kat group tu dan yang mengcreate group tu..heheheeee..terima kasih..=)


Tapi seriously aku tengok muka-muka kawan aku dah lain..semuanye dah jambu and cun melecun dah..hehehe..sekarang nie aku rase memori mase kecik-kecik dulu tengah proses..jenuh aku nak ingat kembali masa dulu-dulu..heheheeee..=p


pastu semalam aku dok on9 pastu aku terjumpa muka kawan aku kat youtube!..dah keluar kat majalah3 dah kawan aku nie and dah berjaya dah..korang tak caya??..tgok kat bawah nie.


rugi aku tak tengok kat TV time nie..btw, tahniah kawanku..=)


ok la sampai sini je ye..as''salam


p/s...hari rabu aku kena balik kolej la pulak!..adoii malas betul la..cyaiyok-cyaiyookk..=)


Saturday, 2 July 2011

teRjuMpA SeSeOrAnG



SEXY





HELLO BOYZ AND GIRLZ..


Hari nie aku nak citer sikit kat korang semalam aku jumpa seseorang yang memang aku tak sangka akan tersempak dengan die..Artis??..iisssshhh tak lah, bukan artis tapi kawan lama aku masa kat sekolah menengah..lelaki ke perempuan??..hehe.mistilah lelaki.

Semalam aku pergi MYDIN and ECONSAVE kat kajang tu, bukan ape aku pergi sana untuk beli keperluan balik kolej aku nanti..aku hanya beli sabun and makanan aku je kat sana..hehehe.

Aku jumpa mamat tu bukan dekat MYDIN tapi dekat ECONSAVE kajang..hehehe..masa tu kakak aku yang nampak mamat tu..pastu kakak aku nie terkejut la kan,and die terus je bagi tau aku..masa tu aku rasa macam tak percaya beb! mamat tu pergi ECONSAVE! hehe..

nak tau kenapa aku tak percaya mamat tu pergi ECONSAVE? sebabnya die tu anak orang kaya..tak main la beli barang kat ECONSAVE kan..tapi aku tak kisah pon sebab setahu aku walaupun die anak orang kaya tapi die cukup bersedarhana..aku cukup suka dengan cara die..cewwwwaahhh..=p

lepas tu aku nak  kepastian aku pon intai-intai la mamat nie kan..hehe..SAH!! memang die..nasib baik mamat tu tak nampak aku..hehee..tapi kalau die nampak aku korang rase mamat tu kenal aku lagi ke tak??=p 

Tapi dari pandangan jauh aku tengok mamat tu memang tak berubah! muzik and headphones kat telinga tu memang tak dapat nak dipisahkan..macam irama dan lagu..cewwaahhhh..tapi memang mamat nie minat muzik pon sejak sekolah menengah..macam mana aku tau???..mistilah aku tau aku kan kawan dengan mamat nie mase sekolah menengah..=p

Lepas tu, aku terus je ajak mak aku cepat-cepat balik.takut nanti bertembung dengan mamat nie pulak! mati aku..hehehe..tapi kalau bertembung ape salahnya kan..haha.=p



ok la, cerita dah habis dah! nanti kalau aku ade mase aku update lagi ye..tata..=)
as'' salam..


p/s....terima kasih mak and abah bab beli semua kelengkapan adik untuk masuk kolej !..

Friday, 1 July 2011

DisLiKe!!!




HELLO BLOGGER'S and READER'S.

Hari nie aku nak Lists perkara yang aku memang-memang tak suke!!!..so korang layan la ye bab aku nie suke merepek, merapu..hehehe

  • aku betul-betul tak suka kalau orang usik privacy aku!..maybe korang tak tau selama nie ape privacy aku kan?..ok la sekarang nie aku bagi tau kat korang..privacy aku ade dua bende je yang aku sayang sangat and kalau rosak aku akan menangis giler-giler..iaitu laptop aku and hpon aku..hah! dua-dua barang nie aku rasa sayang sangat sebab mahal!.and aku tak suka kalau orang pegang privacy aku tanpa keizinan aku terlebih dahulu!(harap maklum)..cerewet??..x aku bukan la cerewet sangat cuma aku nak pastikan barang yang aku sayang betul-betul terjaga..dah la nak dapatkan laptop and hpon tu punya la payah, lain la kalau korang yang kaya maybe tak kisah kot..kan?? 

  • aku paling-paling tak suka kalau orang nak merajuk dengan aku..hah!! nie memang bab yang paling aku bosan sangat even BF or kawan aku sekalipon aku malas nak pujuk..hahaha..kejam??..aku tak kejam cuma aku nie jenis yang tak tahu nak pujuk-pujuk orang nie..sorry je kalau ade yang terase dengan aku time aku tak pujuk korang..hehehe..bukan tak sayang, cuma tak tahu je..=p

  • aku benci giler kat orang yang cakap putar belit or tipu-tipu aku!..eeeee..memang aku rasa nak lempang je kalau orang yang macam nie..pernah terjadi ke kat aku???..yep pernah terjadi kat aku, and aku juga pernah dapat seorang kawan yang camnie dalam hidup aku!! malang??..bukan aku yang malang lah! orang yang putar belit macam shit!! tu yang malang..hahaha..peace.=D

  • aku tak suka betul kalau orang pinjam harta pusaka aku and tak reti-reti nak pulangkan balik barang aku..ade ke orang camnie???..yep ade!!..so, kepada orang yang macam nie, ubah la perangai tu ye, jangan sampai orang lain tak bagi pinjam barang kat awak sudah!!! i tak tanggungjawab..cewwwaahhhh..=p

  • lagi satu aku tak suka kalau orang yang berlagak sombong kat bumi nie!!.. jealous??..tak langsung! aku nak jealous dengan orang yang macam nie..buat ape? buang masa aku je..kalau kaya maybe aku tak kisah tapi kalau yang tak seberapa tu nak berlagak tak tentu arah..eeeee, baik tak payah la nak menunjuk-nunjuk kat aku!buat semak je mata aku pandang kau!

  • aku tak suka lagi-lagi kalau ade kawan aku tikam aku dari belakang! nie memang dajjal punya kawan la nie kan?..aku layan ko baik-baik nak fitnah-fitnah aku yang lagi baik and suci nie (ayat tak boleh bla)..ape kes?..cer citer pe masalah ko kat aku? kalau tak suka cakap! tak payah nak buat dajjal kat belakang aku pulak!! tapi aku rasa dajjal tu lagi baik dari ko!..hahaha=p

  • ooohhhh aku lupe pulak! aku tak suka betul kalau orang nak paksa aku buat benda yang aku tak suka or memang aku takde mood time tu and korang nak pakse-pakse pulak..ape kes?..dah aku tak suke dah la tak payah la nak pakse-pakse orang..nak buat sendiri!! lagi senang kan?

  • Dan aku paling tak suka kalau lelaki tak pergi solat jumaat!!..eeee menyampah giler dengan lelaki yang macam nie.Dah tau solat jumaat tu WAJIB!! kenapa tak pergi??..alasan busy? ye ke?..ok la korang dah besar kan aku cuma nak tolong ingatkan je..nanti kalau aku membebel panjang-panjang korang kata dosa and pahala masing-masing, kubur lain-lain, Buat ape blogger macam aku nie nak amik tau kan!..ok la fine! lu orang dah besar lu pikir la sendiri ye!.

  • Dan yang terakhir aku memang pantang kalau orang yang tak tahu nak hormat orang tua!!..iiissshhhh kalau ye pon orang tua tu minta sedekah kat kau jangan la korang buat muka macam shit!! at list senyum la, dapat jugak pahala even ko tak nak kasi duit kat orang tua yang mintak sedekah tu..jangan nak sombong pulak ye..belajar la untuk SENYUM DAN HORMATI ORANG YANG LEBIH TUA DARI ANDA!! bak kata iklan kat TV tu "Budi Bahasa Budaya Kita"..ok?.




ok la dah bis dah aku rase penat la pulak aku taip nie..yang terase ape yang aku tulis nie ubah la ye perangai tu!..yg lain aku nak mintak maaf..ok la aku cau cincau dulu ye..as' salam..








p/s----cakap pasal lelaki aku rindu pulak kat kawan aku masa sekolah menengah!..hahahaha..kat mane die menyorok eekkkk??..
and bila la ayah aku nak sampai umah nie??







Nie khas utk kawan aku yang sampai sekarang tengah merajuk kat aku!..entah bila die nak muncul kat hidup aku pon aku tak tahu..aku harap aku dapat jumpa die suatu hari nanti..=D