Wednesday, 29 June 2011

hAri WW...





Hari nie hari WW..hehe..WW tu ape??..WW tu maksudnye wordless wednesday..so, hari nie semua blogger tak tulis panjang-panjang kat blog hanya letak gambar or video je..hehehe..dh paham??..bagus..=D




p/s---so , usaha la sehingga berjaya..kejayaan tak datang bergolek..n one more things u don''t give up..0k..=D

Tuesday, 28 June 2011

dah terkunci hatiku untukmu!!!

hatiku terkunci!!!




as salam and hello blog..




Entah kenape aku rasa nak luahkan segala isi hati aku malam nie kat blog kesayanganku yang comel nie..heheh..so korang layan je la ye...=D


Aku rasa hati aku dah sukar and susah dah sekarang nak bercinta lagi!!..bukan aku menolak cinta pemberian Ilahi, tapi aku rasa malas, penat, letih dengan semua drama cinta yang aku lalui..serik???..yep, maybe..
aku bukan lah seorang hamba ALLAH yang sempurna, aku juga ade kekurangan aku sendiri dan ''kamu'' (bekas ex) pon ade kekurangan sendirikan??..tapi kenapa ''kamu'' ego??..aaarrrrrhhhh biarkan saja sekarang nie aku dengan dunia aku dan ''kamu'' dengan dunia''kamu''.. 

satu je permintaan aku kepada ''kamu''..aku harap ''kamu'' tak muncul lagi di depan aku di alam reality mahupun alam fantasi..bukan aku tak mahu melihat ''kamu'' tapi hati aku sakit bila teringat kisah lalu..
kisah lalu???..ya kisah lalu...kisah dimana ''kamu'' dan aku pernah berkasih!!..tapi hancur berkecai di tengah jalan..

maafkan aku kerana aku seorang wanita yang kurang bersabar dengan kerenahmu ''kamu''
maafkan aku jika aku selalu berkengkar denganmu ''kamu''
maafkan aku jika aku menjadi tak sempurna dimata ''kamu''
maafkan aku jika aku menjadi gedik manja di hadapan ''kamu''
maafkan aku jika aku terkasar bahaasa di hadapan ''kamu''
maafkan aku....''kamu''..maaf..


Dan kini..hati aku sudah berkunci untuk berkasih..bukan tidak pernah aku mencuba untuk mencintai yang lain selepas ''kamu''..ya pernah!!( pengakuan maut)..aku pernah berkasih selepas ''kamu''.
tapi...aku tak boleh mencintai BF aku macam aku mencintai ''kamu''..ya amat sakit sekali jika setiap kali aku bergayut dengan BF aku..aku dibayangi bayangan'' kamu''!!..segalanya tentang ''kamu''.. aku rasa sebak hati aku bila teringatkan ''kamu''..bila teringatkan kenangan ''kita'' dulu, yang dah hancur ditengah jalan..


Dan kini...aku telah berstatus single kembali..hati aku dah tertutup untuk cinta..aku hanya cinta kepada ALLAH sahaja..
entah bila aku akan terbukak hati untuk ''mencintai' insan yang bernama ''lelaki'??..biarlah ALLAH sahaja yang membuka hatiku dan memberi aku jalan yang lurus yakni jalan yang diredhainya..amin.
(aku berserah jodoh ku kepada mu YA ALLAH)




sekarang aku tahu ''kamu'' telah bahagia dengan GF ''kamu''...aku berdoa agar ''kamu'' berjaya sampai ke jinjang pelamin..tapi jika ''kamu'' berkahwin bersama GF ''kamu''..satu saja permintaan aku kepada ''kamu''
tolong jangan bagi aku kad jemputan perkahwinan kamu, bukan aku tidak mahu pergi..tapi aku tak sanggup nak biarkan air mata dan hati aku menangis lagi kerana ''kamu''....maaf...




aku berharap, setelah aku post entry ini aku dapat melupakan ''kamu''..dan kembali senyum setiap masa walaupun dalam hati aku menangis..(hanya ALLAH yg mengetahui)..






p/s..siapalah agaknya insan yang berjaya buka pintu hati aku selepas ''kamu''???..siapalah insan yang ade kunci itu??..hehehe..=p



Monday, 27 June 2011

Siapa sangka, Malaikat Izrail datang, ketika bermain Bola (IPH's video).mp4





p/s..nampak tak..masa dieorang main bola malaikat izrail datang mengambil nyawa...(KEJADIAN BERLAKU DI ARAB SAUDI)
YA ALLAH,
jauhkan lah diriku daripada sakit siratulmaut ya ALLAH, dan lebih baik lagi engkau ambil nyawa ku disaat aku sujud kepadamu didalam solat ya ALLAH..AMIN

Saturday, 25 June 2011

jalaN-JALAN



semalam best giler aku gi shopping kat jalan tunku abdul rahman..hahaha..barang kat sana semua murah-murah..=D

p/s---terima kasih mak n abah bab bawak adik gi jalan-jalan semalam..=)



kaki shopping cam aku..







# semalam pon result aku dh kuar..keputusannya boleh la memuaskan..syukur alhamdulillah..=D
thanks ALLAH..





P/S...HAPPY WEEKEND ..=)

Friday, 24 June 2011

kenapa??




..???????








  • kenapa ko misti hadir dalam hidup aku???
  • kenapa kita bertemu lepas tu kita berpisah???
  • kenapa kita tak boleh bahagia macam pasangan lain???
  • kenapa bila jumpa je misti kita bergadoh???
  • kenapa ko tak yakin yang aku mencintai ko sorang je???
  • kenapa ko suka sangat share minuman dengan aku???
  • kenapa ko ambil hati aku pastu ko hilang???
  • kenapa ko selalu sangat bagi semangat kat aku saat air mata aku gugur ke bumi???
  • kenapa ko selalu sangat nak tengok hpon aku???
  • kenapa ko selalu buat aku marah???
  • kenapa ko nak mik tahu segalanya pasal aku???
  • kenapa ko lupa kenangan kita???
  • kenapa aku tak boleh lupakan ko???
  • kenapa ko suka sangat kat aku???
  • kenapa sampai hati ko lukakan hati aku???
  • kenapa ko kuat cemburu???
  • kenapa??..kenapa..??..kenapa??



p/s..kenapa aku rasa pening kepala sangat nie..=/


Friday, 17 June 2011

aku janji..

salam boyz n girlz sekalian..





hari nie tebiba je aku rasa nak buat sajak untuk mama aku..hehehe
korang layan je la ye..=)



mak, ibu, mama, ummi, and mummy 
itu semua satu panggilan dirimu kepada anakmu,
sungguh tulus hatimu,
menjaga dan memelihara aku,
bagai ditatang minyak yang penuh,

mak, ibu, mama, ummi,and mummy
anakmu ini berjanji akan membalas jasamu,
walaupun anakmu ini tahu jasa seorang ibu sukar untuk dibalas,
tetapi, percayalah aku anakmu akan sentiasa menjagamu pabila dirimu tua kelak..
kerana itu janjiku,

mak, ibu, mama, ummi, and mummy.
aku ini anakmu yang sentiasa menaikkan kemarahanmu kerana kenakalanku,
aku ini anakmu yang sentiasa degil mendengar arahanmu,
aku ini anakmu yang sememangnya nakal,
tapi aku ini anakmu, yang amat-amat menyangimu.
tapi aku ini anakmu, yang tak pernah lupa mendoakanmu selepas solat,
tapi aku ini anakmu, yang tak pernah lupa segala pengorbananmu tehadapku,


mak, ibu, mama, ummi, and mummy
aku ini anakmu, 
berjanji akan menyangimu sampai akhir hayatku
berjanji akan membalas jasamu,
walaupunku tahu tak mampu untuk aku membalasnya,
kerana jasa dan pengorbanan dirimu amat la banyak,
tapi, aku berjanji
akan menjagamu, seperti mana dirimu menjagaku waktu kecil
akan aku sayangi, sepertimana dirimu sayangiku waktu kecil
aku amat-amat menyayangimu,
mak, ibu, mama, ummi and mummy..=)





p/s---saya sayang mak saya..she is my love
..muuuahhhh =)

Monday, 13 June 2011

jumpa kawan lama??



salam girlz and boyz sekalian..
aku nak tanya korang, ape perassan korang kalau jumpa kawan lama yang memang lama sangat la korang tak jumpa, tapi akhirnya korang jumpa die di alam siber?..haaha..misti best kan dpat bertemu dengan kawan lama..

semalam, tiba-tiba terdetik pulak hati nak online facebook malam-malam isnin, selalunya, aku online malam ahad je..tapi disebabkan aku tak tahu nak buat ape malam tadi, tangan aku terus je bukak facebook..hahaha..Aku pon ape lagi pergi la bukak chat book kat bawah tu, manalah tau kawan-kawan aku online ke kan..hehehe..tengah dok chat dengan kawan-kawan aku tetiba je muncul la sorang mamat nie, aku pon tak tahu mana dia muncul..hehehe..dibawaah dialog aku dengan kawan aku yang lama abad aku tak jumpa..layannnn..



kawaan lama : oiii  (melayu n islam lagi)
aku                : yep ( ehhh budak nie x reti bagi salam ke?)
kawan lama    : ko nie budak ex sekolah rendah jalan bukit satu kan?
aku                 : a''ah aku ex sekolah jalan bukit..nape ko kenal aku ke?
kawan lama     : memang la aku kenal ko, ko x kn tak kenal aku kot?
aku           : x.. aku x ingat la, serious aku memang x ingat la, dah berkurun aku tinggalkan sekolah rendah..hehe
kawan lama: it''s ok..eemmm, mybe muka aku dah berubah kot..hehehe
aku:             oohhhhh, muka aku berubah x?
kawan lama: x la bab tu aku kenal ko..hehe



hahaha..aku rasa sampai situ la kot dialog first yang aku ingat, yang selebihnya aku dah lupe..hehehe..tapi best jugak ye akhirnya dapat jugak aku jumpa kawan aku masa sekolah rendah..maybe aku tak ingat sangat muka dia masa kecil tapi nama die aku rasa macam pernah hidup dalam alam realiti aku..hehehe..


akhir sekali aku nak ucapkan, thanks ye shahfiq izham (bukan nama sebenar) bab ingat aku lagi walaupun dah 7 tahun terputus contacts..=)


p/s: terkejut aku dapat jumpa kawan lama, walaupun aku dah tak begitu cam mukanya la..hahahahah






Sunday, 12 June 2011

x tahu malu.!!!

org utan pon tau malu..hehe, manusia???



hey girlzz n boyzz,
hari nie aku nak citer sikit kat korang, apa yang berlaku kat aku semalam. citer nie berkisar tentang x ade sifat malu lagi ke!!!..uhhhh, jom layan..

semalam, lepas aku abis je tonton movie lu pikir la sendiri, tetiba hpon aku berbunyi massages masuk. Aku pon apa lagi gembira la kat  ada orang yang nak msg aku tengah malam..masa tu pukul 1.50 pagi dah, mata aku memang x boleh tido..hehee, tapi bila aku baca massage yang ade kat inbox aku, aku memang terkejut giler dapat massage dari 22121..hehe, die cakap 'no 014******* telah berjaya berkongsi RM5 ke akaun anda"..uuhhhh, aku terperanjat giler, sapa la makhluk tuhan yang baik hati sangat nie sampai bagi aku toup free tengah-tengah malam nie..heheh..nak kata BF aku, x mungkin la bab aku memang x de BF pon..hehehe..so aku pon ambil la keputusan untuk msg orang yang bagi aku toup free nie pagi esok bab aku pon tengah mengantuk..zzzzzzzzzz



keesokan paginya, lepas aku solat subuh, aku terus capai hpon aku dan aku tanya die seperti dialog dibawah

aku:    hello, selamat pagi. I rasa U nie salah share toup la..u nie sapa??(aku x guna salam, bab aku x tau org           
          nie islam or not..)

si toup free:  salam, aahh sya shamsul (bukan nama sebenar) .memang tersalah share sebenarnya.maaf, awak          
                     sapa? dimana? saya di alor setar.
aku: wasalam oohhhh, so u nak balik ke kredit RM5 nie, kalau nak i boleh bagi sekarang..

si toup free:   x yahlah , nak buat camne(eeellleehhh, buat-buat baik la tu)..awak sapa, boleh berkenalan??..       
                    (lelaki miang)
  


uuhhhh..si toup free oii, kalau nak mengorat pon jangan la umpan duit-duit nie, ingat perempuan macam aku nie tergiler duit lelaki ke?..aku memang geram giler dengan mamat toup free nie..pastu aku terus dail *100# untuk masukkan share toup kat akaun die balik..puas hati aku, n than, die terus call aku, tanya nama la, tanya tempat tinggal aku la, tanya aku nie belajar kat mana, n macam-macam la lagi, macam polis je, tapi semua soalan aku jawap'' lu pikir la sendiri'..hahaha ( amat-amat kurang ajar)..uuhhhh, bukan aku nak kurang ajar tapi memang patot pun aku cakap camtu, iisshhh, cik abag toup free oii!!, aku dah bagi balik toup ko so ,jgn la ganggu aku!!..hehehe..ape ko ingat dengan duit yang ko toup kan aku tu ko boleh aww-aww ke dengan aku??..sorry ye wahai lelaki aku bukan seperti itu..maruah aku tinggi nilainya,,=)
  


so, aku nak tanya, wahai lelaki kat luar tu, korang nie x de maruah ke?? dekat mana u all letak maruah u?? x malu ke?..perempuan dah ludah u jilat??..lu pikir la sendiri ye...






p/s---untuk abg toup free, u salah org la nak awww-awww, i bukan perempuan yang makan duit orang terutamanya lelaki macam u.. x tahu malu ke???

Friday, 10 June 2011

PengaLamaN...=)

nice..=)


aku percaya korang semua tahu dan pernah mengalami satu ''pengalaman'' dalam hidup korang..tipu untuk aku percaya kalau korng x de pengalaman..hari nie aku nak list down pengalaman yang aku ingat sepanjang aku hidup..joommm layann..=)





  • semasa aku kecil aku rasa dunia ni hanya untuk main sahaja, tapi bila aku besar, maksud aku ble aku dah remaja macam sekarang, baru aku tahu betapa susahnya untuk aku bernafas kt dunia nie walaupun seminit..aku rasa itu hanya ''pengalaman''.


  • masa aku umur 17tahun  5 bulan selepas tamat SPM aku pergi berkerja di parkson, kajang..aku masih ingat first time aku keja sebagai seorang promoter dekat situ..dulu masa aku pergi shopping dgn mama aku, aku ingat org yang keja promoter nie senang je tapi susah giler..nampak je senang tengok diorang berdiri tanpa buat apa-apa keja..ye la betul la cakap orang bila kita dah buat baru tau senang susah..kan?first day, aku jadi promoter fulamakkk..jgan cakaplah, penat giler, aku kena buat harga untuk satu barang n than tampal-tampal harga..memang penat tanpa rest pon first day tu..aku pergi keja dari pukul 9 pagi sampai 10.00 malam.bayangkan memang penat nak cari duit walaupun 1 ringgit..gaji aku hanya RM3.50 je untuk 1 jam..bayangkan..so, dlm sebulan aku hanya dapat RM800 je..dari situ aku berazam satu hari nanti aku x nak keja camnie lgi, aku nak berjaya dalam hidup aku..aku hanya tahan keja kat situ 1 bulan je.Dan 1 bulan itu jugak aku belajar macam-macam benda.berbagai-bagai ragam manusia yang aku jumpa..tapi aku bersyukur kat Allah sebab bagi aku pengalaman mengenal erti hidup nie..macam yang aku cakap, hidup memang susah even nak cari 1 ringgit pon memang susah..Aku bukannya perlukan wang pun masa tu, tapi aku inginkan ''pengalaman''...


  • masa aku kerja juga, ialah masa aku jatuh cinta dengan seseorang..hehe..my 1st lov, memang aku x boleh lupa..sapa yang akan lupa 1st love dalam hidup kan?haha., dulu aku ingat cinta nie best..tapi memang best kalau die jodoh kita..nak tau macam mana aku boleh sangkut dengan 1st lov aku nie..semuanya bermula bila malam pertama aku kerja kat situ..die lelaki melayu yang tegur aku kat situ pada malam tu..aku nie kekok sikit dgn lelaki melayu, bab kat sekolah aku, aku hanya berkawan dengan lelaki cina je..bukan x de lelaki melayu kt sekolah aku tu, ada tapi sikit je n semuanya x boleh guna, hanya seorang dua je..hihihi..sorry to say..ia memang kenyataan..disebabkan aku nie kekok sikit untuk bercakap dengan lelaki melayu so, aku selalu jauhkan diri daripadanya..dan die suka  pandang-pandang aku masa keja, dalam hati aku nak je aku ''bunuh'' mamat nie..aku betol-betol benci die..tapi hari makin hari, perasaan aku berubah menjadi sayang..aku x tau macam mana perasaan aku boleh berubah begitu cepat sekali..dari benci jadi sayang. hahahaa..dulu aku x percaya pada statement '''jangan benci-benci nanti sayang''..sekarang dah terkena kat batang hidung..fuuhhh, x boleh lari dah..tapi itu semua '' pengalaman'' ..


  • ''broken heart''???..ia aku pernah mengalaminya dulu..bila??..biar lah rahsia antara aku dan dia..hehe..memang sakit putus-putus nie.tapi nak buat camne x de jodoh..dulu aku pelik jugak kenapa la kawan aku yang dah kapel-kapel nie asyik putus je..sekarang baru aku faham!!..bila kita kapel banyak dugaan yaang datang..memang betul cakap orang, mereka yang dah kawin pon boleh cerai berai talak 3 apatah lagi yang bercapel-kapel nie..huhuhu..ternyata ianya memang tepat..tapi aku bersyukur kepada Allah bab bagi aku petunjuk awal yang die bukan untuk aku..thanks Allah..aku rasa ini semuanya ''pengalaman''


  • masuk kolej???..dunia baru bagi aku..x dpt duduk dekat rumah lagi hanya ditemani kawan-kawan..tapi pengalaman yang aku ingat ialah time puasa.. first time aku berpuasa ditempat orang yang membuatkan aku berpisah berpuluh-puluh batu dengan family aku..first time aku buka posa and sahur tanpa keluarga disisi hanya ditemani kawan-kawan yang senasib dengan aku..sakit dan pedih air mata aku saat azan maghrib berkumandang di masjid.. pilu rasa hati aku masa tu, maklumlah anak last, x pernah berpisah dengan family..tapi demi ilmu yang ingin ku pelajari, demi agama, demi bangsa, demi negara tercintaku akan ku kesatkan air mataku agar aku sentiasa tersenyum..hanya Allah yang mengetahui hatiku saat itu..tapi itu semua adalah sebuah ''pengalaman''...



ok la sampai situ sahaja pengalaman yang aku nak kongsi dengan korang..sikit???..bukan sikit tapi banyak sangat pengalaman aku, cuma aku takot korang je malas nak baca..hehehe..just kidding..=)



p/s..jadikan pengalaman sesuatu yang indah dalam hidup..belajar dari pengalaman..
smile dlm menghadapinya..good luck..=)

Wednesday, 8 June 2011

3 sakit dunia???




hri nie aku nak share sikit dengan korang ilmu yang sedikit sebayak yang aku pelolehi daripada cikgu-cikgu yang aku belajar kat sekolah menengah dulu..masa  aku sekolah dulu, aku paling suka subjek agama sebab ustazah aku nie suka sangat bercerita..tapi dalam banyak-banyak cerita yang paling aku ingat ustazah aku cakap kat dunia nie ada 3 sakit yang paling-paling sakit sangat yang semua orang tempuh..nak tau sakit pe x??..jommmm layannnn...




sakit yang pertama
sakit gigi.
.sakit gigi nie aku rasa semua org pernah lalui kan??,tipu la kalau korg cakp x pernah..kalau sakit gigi nie...iiisssshh jgn cakap la mood satu hari tu asyik x kne je kn.asyik nk marah org je kan..hehe..aku pernah mengalami sakit gigi nie, memang sakit kalau nak makan n than mood aku kerjanya nak marah org je walaupun kesalahan tu punyalah ciput..hehe..sorry je sape yang kena marah dengan aku masa aku sakit gigi kecil2 dulu..hehe



sakit yang kedua ..
sakit perempuan nak beranak..
sakit nie hanya kaum hawa je yang mengalaminya, kaum adam x akan mengalaminya..hehe, tapi aku belom pernah mengalami sakit nie lg bab aku belom kawin..belom de anak lgi..hehe..so, aku pon x tau sakit yang camne sakitye beranak nie..




sakit yang ketiga nie aku rasa semua yang de kat dunia nie akan rasa jugak kot..
sakit nak mati..
ya Allah, sakit nie memang betol-betol sakit..kat dalam al-Quran pun ada tulis..bahkan pabila kita nak mati nanti setahu aku akan ada iblis yang akan menyerupai orang yang kita sayang, dan seterusnya menyesatkan kita..subahanallah..jauhkanlah aku daripada itu..amin.





p/s...ilmu patot dikongsi..=)

Monday, 6 June 2011

ANGER!!!

LOOK AT THE PIC BELOW!!!


IT'S VERY DANGEROUS IF U CANNOT CONTROL YOURSELF...


REMEMBER!!!! ...









P/S..jangan gunakan emosi ketika marah!!!watch out!!!..
smile always.. =)



Sunday, 5 June 2011

u ingat lagi x??

hari nie jom kte jelajah masa lalu..saat korg-korg termasuk aku sekali semasa kecil hinggalah besar..hehe

nie gambar masa korng berada kt perut mama korang..comel je kn duduk dlm to..=)..sampai la korang genap 9 bulan baru la korg keluar kt dalam dunia yg banyak cabaran nie..



comel je kan..masa baby dulu..jom aku bawa korang masuk kt alam persekolahan pulak..hehe

comel je kan semua kenangan yang korang lalui masa kt sekolah dulu-dulu..sekang aku nak bawa korang tengok pe yang berlaku kt korang masa korang besar?..dapat sambung belajar kt mne?..nak jadi ape bila dh dewasa?..adakah seperti gambar kt bawah?..ooww bayak jugak soalan aku nie..hehe



agak-agaknye nk belajar kt mne ye lepas spm???


nk bejaya camnie jugak..amin..
pastu nk keja ape ye???



waahhhhh..hebat2 semua perkerjaan diatas..misti ingat ye pekerjaan yg korg pilih tu mistilah halal..agak-agaknya bila korg dh de duit byak nk wt pe??..beli umah dan kereta sendiri dh semistinye wajib kn..tpi korg misti nk berumah tangga gak kan..nk de family sendiri..bab mak aku pernah cakap, x guna duit satu gunung kalau x de waris..hehe


hari semakin hari korang semakin tua..

and the end...



hehe..korg ingat lg x??..syukur la pada tuhan apa yg die telah beri kt korg..hidup nie memang macam game..u just follow the game until the end..


p/s..semua gmbar diats hanya sekadar hiasan..tiada kena mengena dengan sesiapa..harap maklum..
smile..thanks..=)