Tuesday, 7 January 2014

cimb oh cimb

assalamualaikum..

hye selamat berjumpa kembali.. hihi

sebenarya dari minggu lepas lagi aku tunggu panggilan dari CIMB nie.. tapi hampa..
uhhh.. hari tue masa interview, dye ckp yg aku nie layak untuk berkerja dgnnya siap bagi tahu lagi location utk aq kerja.. tapi tue la.. nak tunggu oRG cimb nie call--- dah penat aq menunggu.. :(

uhhh.. kata mak aq mybe jawatan tue dh diberi oleh org lain dan mungkin Allah nak bagi position kerja yg lebih baik untuk aku--- mudah-mudahan, aminnn. :)


nowww---

esok aq ad interview lg dari CIMB.. huhu

harap aq boleh buat yg terbaik-- mudah_mudahan.

ok la..

wasalam.

p/s -- moga diberikan aq rezeki esok :)

Sunday, 5 January 2014

al-fatihah

assalamualaikum.

hye uollsss.. selamat bertemu kembali.

hari nie ms.M nk bgitahu korang satu berita-- jeng3x.

pukul 10.30 mlm- dapat berita kt wechat.
pukul 1.30 pagi baru Ms.M  bukak wechat..

and... berita yg ms.M dapat tue mmg terkejut..

beritanya tentang ibu kawan baik aku dah meninggal---- al-fatihah,

semoga rohnya dicucuri rahmat--

and you my dear friend-- keep strong eh.. mmg susah nak terima kenyataan kn--- tapi itu la realiti my friend :)

kepada-Nya kita dijadikan and akhirnya kepada-Nya juga kita akan dikembalikan- :)

dannnnn..

akhirnya-- Allah bukakan mataku untuk bersyukur kepadanya.. mungkin juga ad hikmah yg berlaku.


aku juga pasrah kepada-Nya jika belom rezekinya lagi untuk aku mencoret pengalaman di dunia luar-- aku pasrah bukan bererti aku mengalah tapi aku redha atas ketentuan-Nya. :)

kata kawanku-- mungkin ALLAH tengah menguji kesabaranku and akan memberikan rezeki yang paling baik untuk aku kelak-- aminnn.. moga benar ap yg engkau katakan sahabat. :)

ok la.. akhir kata---

sayangilah mereka yang sayangi dirimu-- terutama-- ibu bapa kita. :)


wasalam.. :)


p/s-- tq pada blogger yg bagi link air hujan rintik-rintik nie tapi dah mcm salji aq tgok.. haha, xpe la asalkan comel blog aq nie. :)


-----

Saturday, 4 January 2014

luahanku--- hatiku---tear

assalamualaikum..

selamat bertemu kembali..hehe

tak sangka dah tahun baru kn?.. 2014..

rasa macam cepat je.. ok la.. tapi ianya mmg kenyataan.. 2014 please be nice to me. :)

apa-apa pon ms.M nk mintak maaf andai ad sebarang kesalahan sepanjang ms.M berkarya di alam siber nie. ' saya mintak maaf''

ok la.. hihi.. apa-apa pon kita jangan mengalah, tapi tak semistinya kita mengalah kita kalah, sebenarnya kita kuat...

ya-Allah...

----sebenarnya jika kamu, kamu, kamu di uji, maka berbalik la kamu kapada ALLAH, dialah ya Maha mengetahui akan sesuatu dan sememangnya taraf kita sebagai hambanya memang layak diuji mengikut kemampuan hambanya---
----tapi kadang-kadang kita tak sekuat itu, untuk menempuh segalanya dan kadang-kadang hati sendirian menangis walaupun hakikatnya orang lain melihat kita sentiasa bahagia----
---cuma hanya Allah yang tahu apa yang berlaku dan apa yang terdetik di hati kita----
---- Orang lain hanya melihat pada luaran kita sahaja tapi Allah tahu apa yang berlaku dalam diri kita, sama ada sekarang, esok, lusa dan masa depan-----
-----segala2nya Allah tahu---



juga seperti aku, setiap hari hati aku menangis kerana tekanan hidup yang aku alami--- dan mereka, mereka, mereka, dan mereka semua hanya melihat penipuan oleh sekuntum senyumanku apabila dihadapan mereka, mereka, mereka dan mereka--- bukanla ingin menjadi insan yang hipokrit, tetapi ingin membuat suasana sekeliling bahagia---ohhh, biar saja hati aku merasai segalanya---- KERANA ALLAH ada padaku- :)



p/s -----

moga diberikan aku rezeki. aminnn :)

Sunday, 29 December 2013

stressssss.

assalamualaikum semuaa..

hari nie Ms.M cukup2x stresss sgt2x tau..
ye la.. dah la jadi pengganggur.. bosan tau duk umah nie.. aq mmg dh rasa macam nak lari je dari umah nie.. hohoho.. bosan la hidup penuh dgn kongkongan nie.. iiisshhhhh.. nie zaman warna warni tau bukan zaman hitam putih.. ayoyoyo.. huhu :(

iisshhhhh.. aq bosan la hidup mcm nie.. eeeeee, plizzz la.. i want my life backkk!.

hurrrmmmmm.. ya allah.. plizz give me your right guide. :(

tolongla keluarkan aq dari hidup mcm nie... tlong la.. huhuhu
aq xmau di kongkong.!..

plizzz listennnn!!!!!..

:'(

p/s:- masih mengharap.

Saturday, 28 December 2013

saya nak kerja!!!

assalamualaikum

hai peminat2 ungu violet sekalian.. harap maaf ye, kerana ms.M sudah lama membiarkan blog ungu nie bersarang-sarang.. :(

maaf lagi sekali.. :)

ok la, tanpa membuang masa, disini ms.M nk bagi tahu kat korang semua yg sebenarnya ms.M dh pon tamat pegajian (diploma). insyaallah jika ada umur yang panjang ms.M akan konvo bulan 10 tahun hadapan. :)

uhh.. sekarang nie.. ms.M duduk rumah je.. dah 2 bulan cari kerja.. xdapat2x pulak.. uhhhh, tension la mcm nie, duk umah.. huhu.. apa pon ms.M dh nekad, 1.1.2013 klau ms.M xkeje jugak, ms.M akan pergi je kerja kat 7 eleven k.. or apa2x je.. huhu..

ye la.. hari tue, dah pegi interview dekat cimb, tapi kne tunggu keputusan interview tue 2 minggu, uhh... harap2x la minggu depan pihak cimb tue call ms.M--amin-- (mmg mengharap)

lagipon duduk umah nie, mana boleh duit turun dari langit.. ye x?.. hoho.. klau la duit tue turun dari langit, sah mmg la xnk keje.. hahaha.. :P

and.. sememangnya aku kerja pon ada sebab.. sebabnya cuma satu je.. hehe
--- ms.M nk duuittttt la---- hahaha.. ap la korang nie. :)

kan semenangnya kita kerja untuk duit. hehe.. tanpa duit, we cannot talk.. haha.. may I right?.. hehe

nak tahu xkenape sekarang ms.M obses sgt dengan duit nie?.. hehe.. sebab nya.. haha---terpengaruh dengan citer korea..

meh sini ms.M tunjuk citer korea yg mne?.. jom3x.

---nie la drama yg, kalau kita tgok, uhhh mmg mcm nak je jadi kaya-- best la citer nie..
tajuk citer nie, (incarnation of money).. hahahah.. money3x. :)

dan sebenarnya.. ms.M nak suruh la korang tgok drama nie, ianya 100% betul la.. tabik la sape pengarah yg wt citer nie.. hehehe. rugi la kalau korang xtgok.. hahahaha.


k la.. ms. M nk cau dlu, dah magrib dah.. jom solat.. :)

nnti dlm solat doa2x kn la ms.M dapat keje cimb tue  cepat2x eh---amin.

k, wasalam
syg korang semua. :)


p/s--aq xnk jdi penganggur, tolong laaaaa.. :(
       SAYA NAK KERJA!!!

Saturday, 26 January 2013

setia

tiada insan yang berdosa yang tiada masa depan
dan.....................................................................
tiada insan yang suci yang tiada harapan



setia hujung nyawa..=)
andai ianya takdirku...aq terima dengan redha..=)

ya ALLAH, kepadamu aku serahkan tali cintaku ini.. bantulah aku menyelesaikannya.



=D