Monday, 13 June 2011

jumpa kawan lama??



salam girlz and boyz sekalian..
aku nak tanya korang, ape perassan korang kalau jumpa kawan lama yang memang lama sangat la korang tak jumpa, tapi akhirnya korang jumpa die di alam siber?..haaha..misti best kan dpat bertemu dengan kawan lama..

semalam, tiba-tiba terdetik pulak hati nak online facebook malam-malam isnin, selalunya, aku online malam ahad je..tapi disebabkan aku tak tahu nak buat ape malam tadi, tangan aku terus je bukak facebook..hahaha..Aku pon ape lagi pergi la bukak chat book kat bawah tu, manalah tau kawan-kawan aku online ke kan..hehehe..tengah dok chat dengan kawan-kawan aku tetiba je muncul la sorang mamat nie, aku pon tak tahu mana dia muncul..hehehe..dibawaah dialog aku dengan kawan aku yang lama abad aku tak jumpa..layannnn..



kawaan lama : oiii  (melayu n islam lagi)
aku                : yep ( ehhh budak nie x reti bagi salam ke?)
kawan lama    : ko nie budak ex sekolah rendah jalan bukit satu kan?
aku                 : a''ah aku ex sekolah jalan bukit..nape ko kenal aku ke?
kawan lama     : memang la aku kenal ko, ko x kn tak kenal aku kot?
aku           : x.. aku x ingat la, serious aku memang x ingat la, dah berkurun aku tinggalkan sekolah rendah..hehe
kawan lama: it''s ok..eemmm, mybe muka aku dah berubah kot..hehehe
aku:             oohhhhh, muka aku berubah x?
kawan lama: x la bab tu aku kenal ko..hehe



hahaha..aku rasa sampai situ la kot dialog first yang aku ingat, yang selebihnya aku dah lupe..hehehe..tapi best jugak ye akhirnya dapat jugak aku jumpa kawan aku masa sekolah rendah..maybe aku tak ingat sangat muka dia masa kecil tapi nama die aku rasa macam pernah hidup dalam alam realiti aku..hehehe..


akhir sekali aku nak ucapkan, thanks ye shahfiq izham (bukan nama sebenar) bab ingat aku lagi walaupun dah 7 tahun terputus contacts..=)


p/s: terkejut aku dapat jumpa kawan lama, walaupun aku dah tak begitu cam mukanya la..hahahahah






No comments:

Post a Comment