Friday, 1 July 2011

DisLiKe!!!




HELLO BLOGGER'S and READER'S.

Hari nie aku nak Lists perkara yang aku memang-memang tak suke!!!..so korang layan la ye bab aku nie suke merepek, merapu..hehehe

  • aku betul-betul tak suka kalau orang usik privacy aku!..maybe korang tak tau selama nie ape privacy aku kan?..ok la sekarang nie aku bagi tau kat korang..privacy aku ade dua bende je yang aku sayang sangat and kalau rosak aku akan menangis giler-giler..iaitu laptop aku and hpon aku..hah! dua-dua barang nie aku rasa sayang sangat sebab mahal!.and aku tak suka kalau orang pegang privacy aku tanpa keizinan aku terlebih dahulu!(harap maklum)..cerewet??..x aku bukan la cerewet sangat cuma aku nak pastikan barang yang aku sayang betul-betul terjaga..dah la nak dapatkan laptop and hpon tu punya la payah, lain la kalau korang yang kaya maybe tak kisah kot..kan?? 

  • aku paling-paling tak suka kalau orang nak merajuk dengan aku..hah!! nie memang bab yang paling aku bosan sangat even BF or kawan aku sekalipon aku malas nak pujuk..hahaha..kejam??..aku tak kejam cuma aku nie jenis yang tak tahu nak pujuk-pujuk orang nie..sorry je kalau ade yang terase dengan aku time aku tak pujuk korang..hehehe..bukan tak sayang, cuma tak tahu je..=p

  • aku benci giler kat orang yang cakap putar belit or tipu-tipu aku!..eeeee..memang aku rasa nak lempang je kalau orang yang macam nie..pernah terjadi ke kat aku???..yep pernah terjadi kat aku, and aku juga pernah dapat seorang kawan yang camnie dalam hidup aku!! malang??..bukan aku yang malang lah! orang yang putar belit macam shit!! tu yang malang..hahaha..peace.=D

  • aku tak suka betul kalau orang pinjam harta pusaka aku and tak reti-reti nak pulangkan balik barang aku..ade ke orang camnie???..yep ade!!..so, kepada orang yang macam nie, ubah la perangai tu ye, jangan sampai orang lain tak bagi pinjam barang kat awak sudah!!! i tak tanggungjawab..cewwwaahhhh..=p

  • lagi satu aku tak suka kalau orang yang berlagak sombong kat bumi nie!!.. jealous??..tak langsung! aku nak jealous dengan orang yang macam nie..buat ape? buang masa aku je..kalau kaya maybe aku tak kisah tapi kalau yang tak seberapa tu nak berlagak tak tentu arah..eeeee, baik tak payah la nak menunjuk-nunjuk kat aku!buat semak je mata aku pandang kau!

  • aku tak suka lagi-lagi kalau ade kawan aku tikam aku dari belakang! nie memang dajjal punya kawan la nie kan?..aku layan ko baik-baik nak fitnah-fitnah aku yang lagi baik and suci nie (ayat tak boleh bla)..ape kes?..cer citer pe masalah ko kat aku? kalau tak suka cakap! tak payah nak buat dajjal kat belakang aku pulak!! tapi aku rasa dajjal tu lagi baik dari ko!..hahaha=p

  • ooohhhh aku lupe pulak! aku tak suka betul kalau orang nak paksa aku buat benda yang aku tak suka or memang aku takde mood time tu and korang nak pakse-pakse pulak..ape kes?..dah aku tak suke dah la tak payah la nak pakse-pakse orang..nak buat sendiri!! lagi senang kan?

  • Dan aku paling tak suka kalau lelaki tak pergi solat jumaat!!..eeee menyampah giler dengan lelaki yang macam nie.Dah tau solat jumaat tu WAJIB!! kenapa tak pergi??..alasan busy? ye ke?..ok la korang dah besar kan aku cuma nak tolong ingatkan je..nanti kalau aku membebel panjang-panjang korang kata dosa and pahala masing-masing, kubur lain-lain, Buat ape blogger macam aku nie nak amik tau kan!..ok la fine! lu orang dah besar lu pikir la sendiri ye!.

  • Dan yang terakhir aku memang pantang kalau orang yang tak tahu nak hormat orang tua!!..iiissshhhh kalau ye pon orang tua tu minta sedekah kat kau jangan la korang buat muka macam shit!! at list senyum la, dapat jugak pahala even ko tak nak kasi duit kat orang tua yang mintak sedekah tu..jangan nak sombong pulak ye..belajar la untuk SENYUM DAN HORMATI ORANG YANG LEBIH TUA DARI ANDA!! bak kata iklan kat TV tu "Budi Bahasa Budaya Kita"..ok?.




ok la dah bis dah aku rase penat la pulak aku taip nie..yang terase ape yang aku tulis nie ubah la ye perangai tu!..yg lain aku nak mintak maaf..ok la aku cau cincau dulu ye..as' salam..








p/s----cakap pasal lelaki aku rindu pulak kat kawan aku masa sekolah menengah!..hahahaha..kat mane die menyorok eekkkk??..
and bila la ayah aku nak sampai umah nie??







Nie khas utk kawan aku yang sampai sekarang tengah merajuk kat aku!..entah bila die nak muncul kat hidup aku pon aku tak tahu..aku harap aku dapat jumpa die suatu hari nanti..=D

No comments:

Post a Comment