Tuesday, 7 January 2014

cimb oh cimb

assalamualaikum..

hye selamat berjumpa kembali.. hihi

sebenarya dari minggu lepas lagi aku tunggu panggilan dari CIMB nie.. tapi hampa..
uhhh.. hari tue masa interview, dye ckp yg aku nie layak untuk berkerja dgnnya siap bagi tahu lagi location utk aq kerja.. tapi tue la.. nak tunggu oRG cimb nie call--- dah penat aq menunggu.. :(

uhhh.. kata mak aq mybe jawatan tue dh diberi oleh org lain dan mungkin Allah nak bagi position kerja yg lebih baik untuk aku--- mudah-mudahan, aminnn. :)


nowww---

esok aq ad interview lg dari CIMB.. huhu

harap aq boleh buat yg terbaik-- mudah_mudahan.

ok la..

wasalam.

p/s -- moga diberikan aq rezeki esok :)

Sunday, 5 January 2014

al-fatihah

assalamualaikum.

hye uollsss.. selamat bertemu kembali.

hari nie ms.M nk bgitahu korang satu berita-- jeng3x.

pukul 10.30 mlm- dapat berita kt wechat.
pukul 1.30 pagi baru Ms.M  bukak wechat..

and... berita yg ms.M dapat tue mmg terkejut..

beritanya tentang ibu kawan baik aku dah meninggal---- al-fatihah,

semoga rohnya dicucuri rahmat--

and you my dear friend-- keep strong eh.. mmg susah nak terima kenyataan kn--- tapi itu la realiti my friend :)

kepada-Nya kita dijadikan and akhirnya kepada-Nya juga kita akan dikembalikan- :)

dannnnn..

akhirnya-- Allah bukakan mataku untuk bersyukur kepadanya.. mungkin juga ad hikmah yg berlaku.


aku juga pasrah kepada-Nya jika belom rezekinya lagi untuk aku mencoret pengalaman di dunia luar-- aku pasrah bukan bererti aku mengalah tapi aku redha atas ketentuan-Nya. :)

kata kawanku-- mungkin ALLAH tengah menguji kesabaranku and akan memberikan rezeki yang paling baik untuk aku kelak-- aminnn.. moga benar ap yg engkau katakan sahabat. :)

ok la.. akhir kata---

sayangilah mereka yang sayangi dirimu-- terutama-- ibu bapa kita. :)


wasalam.. :)


p/s-- tq pada blogger yg bagi link air hujan rintik-rintik nie tapi dah mcm salji aq tgok.. haha, xpe la asalkan comel blog aq nie. :)


-----

Saturday, 4 January 2014

luahanku--- hatiku---tear

assalamualaikum..

selamat bertemu kembali..hehe

tak sangka dah tahun baru kn?.. 2014..

rasa macam cepat je.. ok la.. tapi ianya mmg kenyataan.. 2014 please be nice to me. :)

apa-apa pon ms.M nk mintak maaf andai ad sebarang kesalahan sepanjang ms.M berkarya di alam siber nie. ' saya mintak maaf''

ok la.. hihi.. apa-apa pon kita jangan mengalah, tapi tak semistinya kita mengalah kita kalah, sebenarnya kita kuat...

ya-Allah...

----sebenarnya jika kamu, kamu, kamu di uji, maka berbalik la kamu kapada ALLAH, dialah ya Maha mengetahui akan sesuatu dan sememangnya taraf kita sebagai hambanya memang layak diuji mengikut kemampuan hambanya---
----tapi kadang-kadang kita tak sekuat itu, untuk menempuh segalanya dan kadang-kadang hati sendirian menangis walaupun hakikatnya orang lain melihat kita sentiasa bahagia----
---cuma hanya Allah yang tahu apa yang berlaku dan apa yang terdetik di hati kita----
---- Orang lain hanya melihat pada luaran kita sahaja tapi Allah tahu apa yang berlaku dalam diri kita, sama ada sekarang, esok, lusa dan masa depan-----
-----segala2nya Allah tahu---



juga seperti aku, setiap hari hati aku menangis kerana tekanan hidup yang aku alami--- dan mereka, mereka, mereka, dan mereka semua hanya melihat penipuan oleh sekuntum senyumanku apabila dihadapan mereka, mereka, mereka dan mereka--- bukanla ingin menjadi insan yang hipokrit, tetapi ingin membuat suasana sekeliling bahagia---ohhh, biar saja hati aku merasai segalanya---- KERANA ALLAH ada padaku- :)



p/s -----

moga diberikan aku rezeki. aminnn :)